Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединителя не отделя- МЗ251

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединителя не отделя- МЗ251

Моля колегите които имат представа от мз251 да помогнат . Монтирах съединителя като съм гледал от клипа и съм спазвал последователността единствената разлика е че капака е от мз етз250 (железен ) но ми казаха че няма разлика освен че е по тежък от алуминиевия стегнах г о на коляновия вал с динамометричен ключ 90нм но не отделя. Както и да го регулирам от плочката с трите болта не ще и не ще. Кажете какви може да са причините да не отделя на всякъде само за превъртели съединителе ема инфо но за неотделящи не намирам.

От: Съединителя не отделя- МЗ251

нещо си икономисъл със сигурност

Коментар

По вероятно е да е прехвърлен зъб на муфата, която натиска съединителя. Тя е с една дългоходова резба и се намира в капака. На лостче излизащо от нея, се закача и жилото на съединителя.
      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Като стиснеш горе дръжката на съединителя има ли нужното усилие и ход ?

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
          По вероятно е да е прехвърлен зъб на муфата, която натиска съединителя. Тя е с една дългоходова резба и се намира в капака. На лостче излизащо от нея, се закача и жилото на съединителя.
          Многоходова е резбата...
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ход има като че натиска съединителя а не само да се усеща напрежението на жилото. Със сигурност не съм спестил нито една от частите и всичко е на място ,само, че в ръководството пише да се пробва дали зъбчатото колело което влиза между дисковете се върти свободно при сглобен и още не монтиран съединител а аз съм пропуснал да пробвам това. Възможно ли е да залепне съединителя и да трябва да го запаля малко да го развърти да го намаже хубаво маслото и да сработи.

Коментар

Разбира се, че трябва да се понамажат малко дисковете, все пак работи в маслена баня. При мен го прави същия проблем, всяка пролет или когато не е пален по няколко месеца. А и при условие, че са нови дисковете е нормално. При задействан съединител и при опит да се стартира двигателя завърта ли? Или пробуксува в съединителя.
              Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Виж да не си слагал пуржината на обратно.

Коментар

Трябва да се смаже. Моето напролет или като не е палено с месеци, също не иска да отделя в началото, докато не се намажат дисковете.
                  Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X