Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слаб ток Балкан 50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Слаб ток Балкан 50

Здравейте, от скоро имам Балкан 50, за който ми казаха, че има проблем с токовете. Сменил съм бубина(сигурен съм, че не е от нея проблемът), кабела за лулата, лулата е нова, свещта съм я пробвал на Simson S51 и дава много добра искра. Когато свържа всичко (връзвам ги директно без да минават през контактен ключ) хващам кабела на лулата, ритам и ме удря ток, но когато сложа свещта в лулата и я допра до главата на цилиндъра или на друго място няма искра, а и когато хвана самата свещ не ме удря ток. Сменял съм чукчето с наковалнята и центровка съм правил. Пробвах да замеря тока с мултицет. Свързвам червения кабел (+) с кабела за лулата и заземявам черния (-). Когато ритна ми дава стойности около 0.3 V. Благодаря предварително на отзовалите се

От: Слаб ток Балкан 50

Първоначално публикуван от damsl Преглед на мнение
    Свързвам червения кабел (+) с кабела за лулата и заземявам черния (-). Когато ритна ми дава стойности около 0.3 V. Благодаря предварително на отзовалите се
    От горе написаното,стигам до извода,че си нямаш идея какво правиш.Балканът,е проста машина,която е много отмъстителна към собственика си,особенно ако не е на Ти с машината.От генератора излизат четири жици,за запалването ти трябва кабел със зелен цвят,свързан е със чукчето(което трябва да е изолирано надежно във основата си)а другият край се свързва със + на бобината,на която вторият извод е на маса.Чукчето трябва да е със чисти контактни повърхнини,които да се покриват на 100%,луфтът на контактите при гърбица трябва да е 0,3-0,4мм,ако контактите стъпват накриво,ще имаш некачествена или никаква искра.Кондензаторът,е на плочката под маховика,трябва да е свързан с чукчето и една от намотките,ако е изсъхнал,може да се постави нов директно на бобината,със замасен корпус и на +.Кабелите излизащи от генератора,НЕ СЕ свързват към маса,по тях тече ток при работещ двигател.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако всичко друго е наред, бих заложил на кондензатора...

Коментар

Резистора в лулата.

Коментар

Здравейте, от скоро имам Балкан 50. Свързвам червения кабел (+) с кабела за лулата и заземявам черния (-). Когато ритна ми дава стойности около 0.3 V. Благодаря предварително на отзовалите се
          Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
          Ако всичко друго е наред, бих заложил на кондензатора...
          Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Резистора в лулата.
          Понеже хвърляме боб и няма как да знаем какво точно се случва,от обяснението по-горе става ясно(май),че използва неправилен извод от магнета(червената жица),като същевременно и замасява една от намотките(черната).Жиците стърчащи от магнета са червена,зелена,синя и черна.При развъртане има най-силен ток на червената,а тя е за захранването на фара,синя и черна са за стопа и бибитката,зелената е за запалването...
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

хващам кабела на лулата, ритам и ме удря ток
            ...много ли проби направи?

Свързвам червения кабел (+) с кабела за лулата...
            Така написано излиза че връзва кабел към високоволтовия за свеща...
            а и ако бобината вадеше "истинско" напрежение ,ме съмнява да повтори опита с пръста в лулата.
            Така,че най-добре да щракне някоя снимка автора....като си отпочине достатъчно след пробите за ток

p.s Моя грешка, сега видях че човека се опитва да си взриви мултицета като се опитва да измери високото напрежение.
            Последно редактирано от kalin3000; 13-08-14, 00:21.

Коментар

Балкан 50
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kalin3000 Преглед на мнение
                Балкан 50

Схемата чудесно! Дали ще разбере нещо от нея след всички описани действия?
                Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

той със сигурност...."Не",но темата е за "Балкан 50" може да е полезна за някой друг.

Коментар

Забравил съм да спомена, че този червен кабел е на мултицета, черният също. Другото което си написал за свързването на кабелите ми е ясно, просто съм изпуснал малка, но важна подробност, извинявам се, за което.

Просто съм изпуснал да спомена, че червената жица е тази на мултицета, черната също. Другото ми е ясно
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-08-14, 07:17.

Коментар

В крайна сметка,разпали ли балкана?

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        .Чукчето трябва да е със чисти контактни повърхнини,които да се покриват на 100%,луфтът на контактите при гърбица трябва да е 0,3-0,4мм,ако контактите стъпват накриво,ще имаш некачествена или никаква искра
                        Позволявам си да се намеся с малко практически опит. Това което е написал колегата е точно така, но не важи за Балканче. При него чукчето трябва ЕДВАМ да отлепя, може би 0.1 мм. Центровката се прави на 1.5 мм преди ГМТ. Ако не може да се постигне най-вероятно е превъртял маховика върху оста. Това е често срещана повреда, защото ограничителя върху оста и прореза на маховика е едно щифтче, а не шпонка. Балканчето за да върви се кара предимно на максимални обороти и маховика се размества като срязва или замазва щифтчето.
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                          Позволявам си да се намеся с малко практически опит. Това което е написал колегата е точно така, но не важи за Балканче. При него чукчето трябва ЕДВАМ да отлепя, може би 0.1 мм. Центровката се прави на 1.5 мм преди ГМТ. Ако не може да се постигне най-вероятно е превъртял маховика върху оста. Това е често срещана повреда, защото ограничителя върху оста и прореза на маховика е едно щифтче, а не шпонка. Балканчето за да върви се кара предимно на максимални обороти и маховика се размества като срязва или замазва щифтчето.
                          За целта,против превъртане,се слага камък 14 и се набива маховика със чук,преди да се затегне гайката,осигуряваща,маховика,инак къса щифта и превърта.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            За целта,против превъртане,се слага камък 14 и се набива маховика със чук,преди да се затегне гайката,осигуряваща,маховика,инак къса щифта и превърта.
                            Хвърчал ми е маховик преди 25 години май беше .Мина кат фурия към 40 метра и се покатери по една черница.То от постоянно чекане и центровки и капак отдясно не слагахме та,с маховика шега не бива.

Коментар

Смених лулата и му дойде силният ток, но все още няма искра на свещта ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X