Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mz 150 TS има ли възможност за монтиране на 5 предавка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• mz 150 TS има ли възможност за монтиране на 5 предавка ?

Карам мотора 2 години и върви страшно много на 4 скорост до 110 км/ч и се вкара в 6000 оборота,та мисля че ако има шанс за слагане на 5 скорост може да падне разхода на гориво и да развие повече км/ч.
    Някой ако е опитвал нещо нека каже.
    Мерси предварително за информацията!!!

От: mz 150 TS има ли възможност за монтиране на 5 предавка ?

По- добре смени зъбаците

Коментар

Какви да сложа отпред по-голям или по малък отзад. И така няма ли да загуби от мощноста в баир?

Коментар

Ще загубиш няма как да вдигнеш максималната скорост без да загубиш мощност. Някъде бях чел и за случай на много голям зъбак от пред и малък от зад. Резултата не бил само загуба на мощност а и на скорост. Ако пипаш пиньоните не прекалявай. Максимум нещо от сорта на +2 от пред -2 от зад за да си използваш твоята верига. За 5-та скорост сигурно може, но това означава да поръчаш да ти изработят всички зъбчатки от скоростната кутия по тънки за да остане мястоза една допълнителна. И това при положение , че превключващия механизъм позволява , което ме съмнява. Като цяло невъзможни неща няма, но инвестицията едва ли ще си заслужава крайния резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
          Ще загубиш няма как да вдигнеш максимата скорост без да загубиш мощност. Някъде бях чел и за случай на много голям зъбак от пред и малък от зад. Резултата не бил само загуба на мощност а и на скорост. Ако пипаш пиньоните не прекалявай. Максимум нещо от сорта на +2 от пред -2 от зад за да си използваш твоята верига. За 5-та скорост сигурно може, но това означава да поръчаш да ти изработят всички зъбчатки от скоростната кутия по тънки за да остане мястоза една допълнителна. И това при положение , че превключващия механизъм позволява , което ме съмнява. Като цяло невъзможни неща няма, но инвестицията едва ли ще си заслужава крайния резултат.
          Хората са го решили този проблем с 5-а скорост,модела след ТS,ETZ 150.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
            Хората са го решили този проблем с 5-а скорост,модела след ТS,ETZ 150.

И аз за това се сетих , но ако някой е пробвал трябва да каже може ли да се прехвърлят скоростите. И идва въпроса за крайното предавателно число, защото колегата търси максимална скорост а съм почти убеден , че 5-тата скоростна ETZ 150 е така изчислена , че скостта да е долу горе колкото при TS 150 а оборотите да са по ниски и ускорението по добро.

Коментар

5та предавка на ЕТЗ 150 е с същото предавателно число като 4та на TS 150, тъй че няма смисъл да се занимаваш с никакви скорости. Единствен вариант е да сменяваш пиниони, но няма какво повече да искаш от мотоциклета, имам го същия, мога да кажа, че е пъргав и върви много добре, дори ако го караш около 80км/ч, гори 3/100 даже и с двама човека. Ако вече искаш по-висока скорост може да се замислиш за 250 кубиков емзет, а дори и чезет 350 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X