Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупена свещ по време на каране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупена свещ по време на каране

Здравейте, вчера както се возехме на Априлията на моята приятелка, след една права отсечка с повечко гас, мотора започна да прекъсва .....ту работеше добре, ту пукаше като на вода в карбуратора.... днес установявам, че върха на сващта се е счупил. много ме учуди това, никога не ми се е случвало. В момента моторчето ми се струва, че си има компресия и нищо в него не дрънчи. още не съм го пробвал с нова свещ, но се чудя дали това парченце вече е излязло през ауспуха и дали е нанесло големи поражения. На някой случвало ли му се е такова нещо ?

Мотора е Априлия 125 с двигател Ротакс
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

До: Счупена свещ по време на каране

Предполагам че е изхвърлено вече, иначе щеше да усетиш. Имал си късмет че е успяло да мине през ускорителната клапа от първия път иначе е можело нещо да задере. Сменяй свеща и слушай внимателно преди да тръгнеш да го тормозиш.
    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Вярно си извадил доста голям късмет. Това парче е можело да направи такава мизерия, че да ти излезе доста солено.
      П.С. ако все пак искаш да си сигурен, че парчето го няма, свали цилиндъра и буталото, откачи двигателя от рамката като махнеш и гумената свръзка с карборатора напълни картера с нафта разтръси малко и изсипи нафтата. Повтаряш процедурата няколко пъти и си готов.
      Не забравяй след това да понамажеш с 2т маско защото от нафтата няма да е останало масло по коляновия вал и лагерите му.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
        Вярно си извадил доста голям късмет. Това парче е можело да направи такава мизерия, че да ти излезе доста солено.
        П.С. ако все пак искаш да си сигурен, че парчето го няма, свали цилиндъра и буталото, откачи двигателя от рамката като махнеш и гумената свръзка с карборатора напълни картера с нафта разтръси малко и изсипи нафтата. Повтаряш процедурата няколко пъти и си готов.
        Не забравяй след това да понамажеш с 2т маско защото от нафтата няма да е останало масло по коляновия вал и лагерите му.
        Надали е излязно през ауспуха, освен ако е тръба... нз.. предлагам ти да послушаш GSXR да се подсигуриш...
        KTM Fen

Коментар

от тогава минах 100-тина км. със нова свещ NGK и , да чукам на дърво, всичко е наред

Коментар

Такива парченца, ако не излезнат веднага през аспуха, обикновенно се забиват в челото на буталото или в главата! Добре ще е да свалиш главата и цилиндъра и да видиш какво е положението! За да премине към картера трябва да ти е надрало буталото и цилиндъра! Ако не са надрани значи всичко е наред!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Щом кара вече 100 км значи не е надрало нищо. На мен като ми се надраха цилиндъра и буталото, тамън качвах един асвалтов наклон, ама на яко ръчка и като задра направо щеше да ме претрепе.
              Все пак направи това което ти казва sl.daskalov тамън ще си провериш и състоянието на сегментите.
              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

да, зимата и това ще трябва да свърша..... за сега следих внимателно работата на двигателя за шумове или липса на мощност и всичко е наред. Първата работа ми беше да проверя с магнит през отвора на свещта дали няма метални парчета....нямаше нищо !!!
                Благодаря на всички ви за отговорите !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X