Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разработка на 2Т ендуро ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разработка на 2Т ендуро ?

Здравейте, тъй като съм нов във форума, а и от скоро съм зарибен по моторите имам няколко въпроса. Имам 2Т мотор Suzuki 125сс преди 1 месец ми се наложи да го оставя на ремонт, вследствие на което се наложи да се смени бутало и сигменти. Преди 2 дена го взех и започнах да му правя разработка на двигателя...и тук идва моят въпрос който е голям проблем за мен, тъй като съм начинаещ. Как и колко време се прави разработката? Мерси предварително ..

От: Разработка на 2Т ендуро ?

Едно шишенце масло 2Т агаля-агаля...после ГАЗ!

Коментар

Ако цилиндъра ти е никасил и е оставена нужната хлабина между буталото и цилиндъра почти няма разработка, 20 30 минути му стигат.Ако си с чугунен цилиндър тогава вече е друго, 300 400 километра, и му слагай малко повече масло от нормалното.
      Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

И аз извършвам разработка /но тотална разработка , при сменено всичко по мотора/ сега и от това , което намерих и четох направих следното :

След като събрах окончателно мотора го запалих да поработи на место за 5-6 мин. , като постоянно следя температурата на мотора !!

След това го изгасих и го оставих да изстине ! След това проверих антифриза и пак запалих мотора , оставих го да поработи 10тина мин на место и пак го изгасих и оставих да изстине /докато работи мотора на место , не се форсира , просто да си работи на празен ход/ !

Сега вече съм във фаза движение: малко повече масло към бензина за смазване + лека каране до около средни обороти , без напъване , без рязко ускоряване и с плавно превключване на предавките. Гледам да караме предимно по равнинен терен за да не се мъчи мотора !

Ще го карам леко-леко 2-3 резервоара /резервоара ми е 9 литра / и после газ !!!
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X