Купих си симсон с чукче и наковалня. Направих центровка, регулирах и чукчето. Сега върви като змей. Ама след 50-ина километра ми нагоря чукчето. Взех нов за трабант и с него искри. Откъде от Пловдив да взема някакъв добър? Изключвам възможност за хлабава връзка. На ниски почти не искри, обаче на високи...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искри при чукчето на симсон
Свий
X
-
От: Искрене
Сложи диод между чукчето и бобината.
Диода трябва да е бърз и за поне 300 Волта.
Виж си и кондензатора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеГрадски, кондензатор знаеш ли какво е? И къде се слага? И защо?-Това много ми хареса!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеГрадски, кондензатор знаеш ли какво е? И къде се слага? И защо?
Джокер 2: не знам при Симсон, но на повечето МПС е по-сгодно да го монтираш някъде край бобината, а не при чукчето, където са жеги и вибрации.
Коментар
-
Кондензатора е пасивен елемент съхраняващ електричен заряд. Ееее, няма да се изпитваме. Вързах го паралелно на бобината. Идеята е да обира искренето на чукчето. Без него няма да запали изобщо. Нямам обаче толкова модерен мултицет. Трябва да е 0,22 микрофарада. Може да пробвам да взема от викиват един 220 нанофарада, ама е по-сложно.
Коментар
-
Където и да го сложиш, единия му край е на маса. И да, кондензаторите се износват при работа, а освен това и стареят даже без да работят. Мани го мултицета, щом имаш искрене имаш проблем с кондензатора. Искрата на чукчето трябва да е едва забележима.
Коментар
-
Първоначално публикуван от aig Преглед на мнениеСложи диод между чукчето и бобината.
Диода трябва да е бърз и за поне 300 Волта.
Виж си и кондензатора.
Коментар
-
Без кондензатор не би трябвало да работи, или поне не добре.
Провери дали случайно не си обърнал изводите за НН на бобината, или самата такава е тръгнала да си ходи.
Извод 1, трябва да е свързан с чукчето, а 15 със захранващото напрежение.
Кондензаторите не са квадратни - не и тези, които се използват в запалителните системи. В първия срещнат магазин за авточасти може да намериш каквото ти трябва."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар