Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ускорението на KTM 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ускорението на KTM 350

Здравейте колеги. Проблема е следния:
    Пали лесно... държи хубави обороти, но като се навие масура, забива. Като ускорява. стига до едно положение и в един момент започва да "пърди" и спира да върви. Почистих карбуратора и пак така. (просто след почистването заработи по леко сякаш). Понеже до там ми стигат силите и гледам да не пипам нещо от което не разбирам, ходих на доктор за центровката. Прави разни настройки на карба. Взе да понавървява, достига доста по-голяма скорост... но пак не може да се изреже хубаво. На максимално отворена газ предната гума едва се отлепя от земята.

Очевидно е, че с карба почват да се понацелват нещата, но дали е само това? Имате ли представа дали може да е някъде другаде причината за това запъване.

Благодаря предварително!

p.s. нямам реални снимки, но медела е като този http://www.2040motos.com/KTM/EXC/198...ly-stock-1153/
    Последно редактирано от RoadBoy; 09-02-14, 20:55.

От: проблем с ускорението на KTM 350

Ако прекъсва във високите или при подаване на 2-3-4-5 пъти на пълна газ на място, след като му върнеш и си вдига сам оборотите, означава че бензина в чашката свършва. Причина може да е нивото на подплавъка. Или по добре започни от проверка на кранчето, цедките на резервоара, маркучето, и така по системата. Ако не може да стигне върховите, проблема може да е и електрически-свещ, кабел. Възможно е, деформиране на иглата и пропускане на повече бензин. Може да си направите проба със смъкване на степен по надолу на положението на иглата.

Коментар

Благодаря за отговора колега!

За това с бензина не се сетих. Наистина миришеше на бензин, сякаш не го изгаря.
      Утре след работа ще опитам с нова свещ, дали ще даде някакъв резултат.

Коментар

И аз като теб не се сетих при дигане на нивото, защо не може да се изреже. Отвих свеща цялата в бензин,а трябва да е керемидена, обаче не ми остана време да бутам иглата

Коментар

А със почистването (или смяната) на свеща оправи ли се колега?
          Причина може да е нивото на подплавъка.
          А полплавака от къде се настройва - не съм правил такава манипулация и не съм много на ясно. Трябва да е по-ниско, правилно ли съм разбрал...

Коментар

Щом свеща е в бензин значи или отива много бензин или имаш проблем с ел. частта. Ако си пипал болта за регулиране на гориво-въздушната смес върни го на положение отвит 1.5-2 оборота от максимално завито положение. Ако там не си пипал пробвай с друга свещ, провери и кабела от бубината до свеща .

Коментар

Провери дали отваря клапата на изпускателния отвор на цилиндъра.Там реголировката е специфична,за да се справиш изтегли от някъде мануал.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от чочо Преглед на мнение
                Провери дали отваря клапата на изпускателния отвор на цилиндъра.Там реголировката е специфична,за да се справиш изтегли от някъде мануал.Успех!

+1

Коментар

Благодаря за съветите
                  Намерих ръководство, но май ще оставя човъркането за уикенда, че не ми остава никакво време сега

п.с. бихте ли ме посъветвали каква свещ да взема.

Коментар

Първоначално публикуван от RoadBoy Преглед на мнение
                    Намерих ръководство....п.с. бихте ли ме посъветвали каква свещ да взема.

Баси въпроса

Коментар

Първоначално публикуван от чочо Преглед на мнение
                      Този мотор няма клапа на ауспуха. Ако не знаеш какво правиш , по-добре не човъркай по мотора , може да е фатално.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
                        +1
                        При този модел на KTM, не би трябвало да има клапа на изходящите газове. Но може и да греша.

Коментар

Какво му е на въпроса за свеща! Свещи има от 3лв и от 50лв за брой... и още толкова марки и модели!
                          Ето какво съм направил до момента и какъв е резултата.
                          Почистих карбуратора, почистих въздушната кутия и изпрах филтъра, смених лулата на свеща, но не и свеща. Поотпуши се... и сега се запъва само на първа скорост На място се изфорсирва докрай, но при потегляне - ускорява до едно положение и спира да върви (с отворена до край газ)
                          Уикенда ще сменя свеща (вероятно и кабела)

П.С. в менюъла дават за работен бензин 98 октана. Сипвах до сега 95... дали има някаква връзка?
                          П.П.С. лошото е, че наблизо няма към кой да се обърна за нещо по специфично..

Благодаря още веднъж за мненията!

Коментар

Купи си свещ от 28.97лв, те са най-добри
                            Явно трябва да обяснвам като на първолак - отвори го тоя менюал, дето си го изтеглил и прочети каква свещ трябва за твоя мотор. Отиди в някой голям магазин за авто или моточасти и си купи точно такава.

Коментар

ами може и нивото да е ниско и да не му достига бензин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X