Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пиниони за 2 тактов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пиниони за 2 тактов

Здравейте колеги, искам да попитам колко зъба трябва да са пинионите на 2 тактовите машини с повече зъбци или с по-малко ? благодаря предварително за отговорите

От: Пиниони за 2 тактов

Зависи от мотора,и зависи как и къде ще го караш

Коментар

Първоначално публикуван от Dancho97 Преглед на мнение
      Здравейте колеги, искам да попитам колко зъба трябва да са пинионите на 2 тактовите машини с повече зъбци или с по-малко ? благодаря предварително за отговорите
      Абе момче, вярно че си млад и зелен нии сме били такива,ама пиши Имам такъв и такъв мотор смятам да го карам там и там с какви пиньони ще е най добре да го карам?Знай ли чиляк как да ти отговори? Само да ставаш за смях на Живота! Питали едни дъртаци на вренето да си съставят задачка с много неивестни и те писалиОнзи ден с Дунът утидуфми ф бъшчииту седнъфми ф идни красъфци Дунър ряза зс ядуф,колку и нарязъл колку изядуф??? Чи и твоита рабута!
      Най-добре е да имаш богати приятели!!!
      Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Ако е мощен двигателя, не му трябват пинъони различни от оригиналните. Но ако е слабичък, а пък ти го тормозиш, ще трябва промяна. Знай, че с уголемяването на задния пинъон намаляваш оборотите на задното колело, което означава по-малка максимална скорост, но за сметка на това по-голям въртящ момент. Ако го караш в гората увеличаваш задния венец. Ако го караш по асфалт намаляваш задния венец и мотора ще дига по асфалт повече, но на баира ще иска една надолу. Та така. Козата си иска пръч!

Коментар

извинявам се за незададения въпрос както трябва но съм нов в спорта. Моторчето ми е Кавазаки кдх 125 като за начало искам да карам из горите да свиквам та това ми беше въпроса значи задният пинион трябва да е по-голям да катери повече, в момента е с 52 зъба но трябва да се сменяват за това питам та да знам какви да си поръчам

Коментар

Каква е стъпката на верига ? Колко зъба е предния пиньон ?

Коментар

Може или да се увеличат зъбите отзад или да се намалят отпред. 125 кубика си е малко слабичко. Като се увеличи въртящия момент ще забравиш къде е първа скорост. Хубаво е с венеца да се смени и веригата.

Коментар

ами отпред пиниона е с 13 зъба а задния е с 52 зъба ,решил съм да сменя всичко пиниони и веригата защото мойте са на свършване

Коментар

Отзад имали предпазител на веригата? Що ако е малко аванса няма да можеш да сложиш много по-голям.

Коментар

няма предпазител, някога е имало но явно миналия собственик го е махнал

Коментар

Не знам колко повече искаш да върви. Тоест не знам какво предавателно отношение искаш.

Коментар

искам да катери малко повече от сега знам че 125 куб. е слабо но това ми е първия мотор и мисля да се понауча на него

Коментар

Сега с тези не катери ли ? Според мен трябва да хвърчи на баирите с тези пиньони

Коментар

Нищо лошо че е 125 кубика. Някои са почнали и с балканчетата по 50 кубика. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от parandjata Преглед на мнение
                              Сега с тези не катери ли ? Според мен трябва да хвърчи на баирите с тези пиньони
                              Абсолютно съгласен съм! Балканчето по спомен бяха с 13 отпред и 35 отзад и вървеше прилично. Колега, като си нов, най-важното е да си винаги в обороти. Иска обороти и инерция. Тръгваш по равното, но знаеш, че ще излезе скоро баир, затова яко газ. Когато почнеш да катериш и почне да ги сваля. Минаваш в обороти на по-долна. Колата, че е кола, като няма инерция е като удушена. Това е просто един съвет. Дразня се като гледам как някои карат като невменяеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X