Здр. Онзи ден реших да запаля мотора, но при ритане на манивелата се чуха няколко удара
.
Започнах да го разглобявам и видях, че малко парче от буталото липсваше. Свалих цилиндъра и се оказа, че парчето от буталото е заседнало в картера. Свалих целия двг и го сцепих, извадих стружките, всичко в долнището се оказа наред. Реших да сменя лагерите на коляновия вал, защото вече са тръгнали леко. Та въпроса ми е мога ли да купя случайни лагери с този размер или трябва да са точно за колянов вал, има ли някакви критерии , на които трябва да отговарят лагерите освен по размер?
Другия ми въпрос е какво бутало да купя, моето е стандартно 67мм и малко
. Гледам, че Wiseco и Wossner предлагат Overbore бутала, на мен ми трябва 67,5мм. Мотора е с чугунена риза. Утре ще снимам как протича ремонта и по-точно как е счупено буталото. Ще съм благодарен ако ми дадете някои полезни съвети за такъв ремонт.
Поздрави

Започнах да го разглобявам и видях, че малко парче от буталото липсваше. Свалих цилиндъра и се оказа, че парчето от буталото е заседнало в картера. Свалих целия двг и го сцепих, извадих стружките, всичко в долнището се оказа наред. Реших да сменя лагерите на коляновия вал, защото вече са тръгнали леко. Та въпроса ми е мога ли да купя случайни лагери с този размер или трябва да са точно за колянов вал, има ли някакви критерии , на които трябва да отговарят лагерите освен по размер?
Другия ми въпрос е какво бутало да купя, моето е стандартно 67мм и малко

Поздрави
Коментар