Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зъбчатки , Проблем ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зъбчатки , Проблем ?

Здравейте искам да попитам има ли проблем ако задния ми пиньон не съответства на предния , смисъл във форума четох че 1 зъб от предния пиньон съответства на 4 задни . При моя мотор предния пиньон е 13 зъба , а задния 72 ( така го взех ) . Аз сега ще сменям задния пиньон , но все пак искам да попитам ще има ли разлика във вървежа на мотора . Мерси предварително

От: Зъбчатки , Проблем ?

Първоначално публикуван от bygi98 Преглед на мнение
    ... При моя мотор предния пиньон е 13 зъба , а задния 72...
    какъв е този мотор и каква скорост развива с тези венци, случайно да не е за стънт????
    Some call it a hobby, we call it a way of life!
    Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Делиш 72 на 13 и получаваш число-в случая 5,53 .Ако си решил да слагаш пиньони с други зъби делиш броя на зъбите на задния пиньон на броя на зъбите на предния (както в началото на поста ми )Ако полученото число е по-голямо от сегашното ти-мак.скорост става по-малка,но мотора е по рязък/по-бързо се развърта и т.н. .....ако полученото число е по-малко е обратното-мак.скорост се вдига,мотора става малко по-муден и т.н.

Коментар

Мотора е 50сс.

Коментар

Мотора не е за стънт . 50сс е и еНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131220_161851.jpg
Прегледи:1
Размер:180.7 КБ
ID:5551422а ето това е зъбчатката :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:576590_674383459251853_1426470349_n.jpg
Прегледи:1
Размер:133.7 КБ
ID:5551423

Коментар

Първоначално публикуван от bygi98 Преглед на мнение
            Здравейте искам да попитам има ли проблем ако задния ми пиньон не съответства на предния , смисъл във форума четох че 1 зъб от предния пиньон съответства на 4 задни . При моя мотор предния пиньон е 13 зъба , а задния 72 ( така го взех ) . Аз сега ще сменям задния пиньон , но все пак искам да попитам ще има ли разлика във вървежа на мотора . Мерси предварително
            Колега питаш "ще има ли разлика във вървежа на мотора", обаче не казваш какъв пиньон ще слагаш .

Коментар

Първо си изясни какво искаш да постигнеш. Ако намалиш задния пиньон, мотора ти ще стане по бърз но пък по баирите ще се тормози повече...
              Виж тази тема за да добиеш представа какво става при смяна на предавателното отношение:
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13982&highlight=%EF%E8%ED%FC%EE%ED%E8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X