Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще стане ако.. ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ще стане ако.. ?

Налея вода в радиаторите на цвайката ми и след каране забравя да източа водата и тя замръзне. Много ми е интересно защото така стана и след това запалих мотора и за 3 км си хвърли 3 пъти водата.

От: Какво ще стане ако.. ?

... водата да ти е проблема! Ако някъде видиш стружки или парченца метал, честито готов сте за основен ремонт. Може и да не си уцелил голямата награда, стискам ти палци.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Счупена водна помпа , спукана глава , цилиндър.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Щом хвърля вода толкова често работата е зле.......
        луд умора няма!!!

Коментар

Минимум, като запалиш се счупва водната помпа. Тя е направена да помпи вода, а не лед. При леките коли може и да не се счупи, а да скъса ремъка който я задвижва. При моторите не знам как е.

Какво друго се счупва - ами въпрос на късмет. Може да се пукне глава, блок или радиатор.

А може и да не е замръзнала цялата, а просто да има ледени тапи в системата. Тогава двигателят може и да оцелее (ама ако не настояваш да го прегрееш няколко пъти).

Коментар

Най-вероятно ти ще ни обясниш,след като отстраниш повредата !
            0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Така колеги проблемът е решен. Ясен беше прав помпата е пласмасова и се е счупила превърта на оста си и не се върти хубаво и затова хвърля вода. Други щети няма.
              Последно редактирано от Ясен; 27-12-13, 12:28.

Коментар

Kакъв е този мотор с пластмасова водна помпа?
                луд умора няма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Тогава двигателят може и да оцелее (ама ако не настояваш да го прегрееш няколко пъти).
                  - заради "качествения" антифриз на МОТОКС (не питайте защо такъв ...) - концентрат на -60 , разреден 1:1 с H20, Черокито миналата зима на -14 успя да се желира, а в едното водно съединение се получи тапа. За щастие го движих само 3км. слеско. СЛед престой 2-3 часа се беше саморазмразил. Пращах мейли на фирмата смешател на течността, ма още никой не се е отзовал.. За щастие мотора му се размина

Тъй, че умната с разните флуиди зимъска

Коментар

Първоначално публикуван от fanatika_kz Преглед на мнение
                    Kакъв е този мотор с пластмасова водна помпа?
                    Всички са с пластмасова.
                    Yamaha WR 200

Коментар

Поправял съм на два мотора водните помпи(црф250р и уз250ф)и не съм видял пластмасови детайли колега.
                      луд умора няма!!!

Коментар

Много леки коли са с пластмасова перка на водната помпа, има със стоманена, има и с чугунена. Сигурно и при мотоциклетите има варианти.

Коментар

Минимум, като запалиш се счупва водната помпа. Тя е направена да помпи вода, а не лед. При леките коли може и да не се счупи, а да скъса ремъка който я задвижва. При моторите не знам как е.
                          При леките коли , водна помпа , задвижвана от ангренажния ремък-или превърта оста в турбинката , или превърта водещата зъбчатка в оста.Така се запазва газоразпределението(пластмасовите турбинки се трошат).И там става , като при теб-започва да кипи и изхвърля водата.
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Мотора е готов няма никакви поражения с нова помпа заедно със оста семеринги и лагери. Късмет съм се разминал само с помпа

Коментар

И вече нема да види от голата вода!
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X