Налея вода в радиаторите на цвайката ми и след каране забравя да източа водата и тя замръзне. Много ми е интересно защото така стана и след това запалих мотора и за 3 км си хвърли 3 пъти водата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво ще стане ако.. ?
Свий
X
-
От: Какво ще стане ако.. ?
... водата да ти е проблема! Ако някъде видиш стружки или парченца метал, честито готов сте за основен ремонт. Може и да не си уцелил голямата награда, стискам ти палци.Най обичам да ми обясняват как няма да стане!
-
Минимум, като запалиш се счупва водната помпа. Тя е направена да помпи вода, а не лед. При леките коли може и да не се счупи, а да скъса ремъка който я задвижва. При моторите не знам как е.
Какво друго се счупва - ами въпрос на късмет. Може да се пукне глава, блок или радиатор.
А може и да не е замръзнала цялата, а просто да има ледени тапи в системата. Тогава двигателят може и да оцелее (ама ако не настояваш да го прегрееш няколко пъти).
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТогава двигателят може и да оцелее (ама ако не настояваш да го прегрееш няколко пъти).
Тъй, че умната с разните флуиди зимъска
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatika_kz Преглед на мнениеKакъв е този мотор с пластмасова водна помпа?Yamaha WR 200
Коментар
-
Минимум, като запалиш се счупва водната помпа. Тя е направена да помпи вода, а не лед. При леките коли може и да не се счупи, а да скъса ремъка който я задвижва. При моторите не знам как е.
При леките коли , водна помпа , задвижвана от ангренажния ремък-или превърта оста в турбинката , или превърта водещата зъбчатка в оста.Така се запазва газоразпределението(пластмасовите турбинки се трошат).И там става , като при теб-започва да кипи и изхвърля водата.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар