Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ - палене на двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ - палене на двигател

Двигателят е от Руските мотопеди Рига Д6. Купих го настаро, всичко точно сложих го и днес вече реших да го изкарам от мазето /скромната ми работилница / И да го запаля. Преди да тръгна да го паля погледнах свеща, защото малко ме съмняваше, че пуска искра, но уви съмненията ми били напразно и след като 1-2 секунди ме подруса тока я завих и изкарах дзвера на улицата. Сложих му бензин, натиснах копчето на карбуратора докато просълзи бензин и се метнах на колелото. Лошото е, че не запали... Възможно ли е да е от свеща, Защото като я завих забелязах, че по нея има балончета и излиза много малко бензин ? Ако не от какво да е ?

От: Помощ - палене на двигател

Виж добър ли е тока, карбуратора не ги знам с какво запалване са и, но може да пробваш да ръгнеш малко около 5-10 мл бензин в цилиндъра и ако припали е от карба и смени свеща за всеки случай
    Последно редактирано от rdlegy; 21-12-13, 19:51.

Коментар

И двамата сте за първа награда ама как ще си я разделите.

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
        Виж добър ли е тока, карбуратора не ги знам с какво запалване са и, но може да пробваш да ръгнеш малко около 5-10 мл бензин в цилиндъра и ако припали е от карба и смени свеща за всеки случай
        Не става братко.... Утре ще ходя да купувам нова свещ.

Коментар

А провеерил ли си какво ти е нивото на поплавъците ?!?!?
          Вчера докато си регулирах карба допуснах грешка и вдигнах нивото на поплавъците прекалено много !! Последиците - сигурно 30 мин. ритах и няма пале и няма палене ! Пробвах на скорост и няма палене отново ! Бензин има , ток има , ама палене няма !!

Свалих карба и духнах в отвора , през който минава бензина / маркуча от резервоара към карбуратора/ .... и нищо !!!

Отворих карба , а в чашката няма грам бензин. Изтеглих си книжка за карба, регилирах нивото както и от където трябва , събрах всичко и на второто ритане мотора вече работеше ....
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Провери дали свещта не разсейва искрата,след няколко ритания ако свещта е суха със сигурност е от карбуратора.Може да има запушени жигльори или се нуждае от реглаж на нивото на поплавъка.Ако и свещта и карбуратора са наред провери въздушния филтър(макар че колкото и да е мръсен трябва поне да припука)

Коментар

Ами лулата? аз имах случай ритам манивелата и се мъчи да припали а той със счупено бутало не знам проследи кабеляка към лулата
              eat my dust

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X