Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно Сузуки РМХ250 (клапа и др.)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси относно Сузуки РМХ250 (клапа и др.)

Здравейте.По стечения на обстоятелствата разглобих мотора (беше се развил задния амортисиор и трябваше да се прибирам само на пружина, а и искам да си пооправя това онова).
    Та сега докато е разглобен искам да си почистя клапата както ме беше посъветвал Митков в една друга тема.Искам да попитам как да стане това, а и при предишния опит за чистене установих, че има счупена една "пластина" (в дясната страна на ограденото) http://w2.bikepics.com/pics/2007%5C0...37241-full.jpg
    Та предполагам, че това е важно нещо и ще трябва да се копува ново.От каде обаче?Също така как да е почистя тази пуста клапа?Искам да мога да си го поддържам сам мотора.
    И настройката на клапата как да стане?

Другият ми въпрос е - Вече не ползвам резервоарчето за разделното мазане.Искам да го махна, но от него отива едно маркуче към цилиндъра ако не се лъжа.Една малка кутийка до него всъщност.Пак ще погледна.Та мога ли да го откача този маркуч или да го запуша нещо.Идея някаква.Че не искам да прецакам нещо.

П.С.Също така това бутало мога ли да карам още с него.Знам, че е добре да се смени ама ... все пак още 2-3 карания примерно. http://w2.bikepics.com/pics/2007%5C0...37244-full.jpg
    http://w2.bikepics.com/pics/2007%5C0...37246-full.jpg

Май доста объркано пиша, за което се извинявам.
    Мерси предварително.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

До: Въпроси относно Сузуки РМХ250 (клапа и др.)

За клапата незнам но според мен сегментите са ти здали багажа като гледам нагара под тях. Ако смениш сегментите ще можеш да караш още дълго време . Надявам се да съм ти помогнал.
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

за клапите части могат да се поръчат от щатите, има хора които се занимават с това. иначе самото почистване невярвам да е нещо сложно, раглобяваш почистваш и сглобяваш като помниш кое откъде е и дали има някакви зацепки по особен начин, но за това Димитър може да ти даде пресен съвет понеже и той има такъв мотор.

по отношение на буталото трудно може да се разбере от тази снимка дали е за смяна, най-добре е да се премери цилиндъра и буталото и тогава да се прецени, има леко опушено под сегментите, но такова опушване се получава сравнително бързо дори и след смяна с ново бутало. като цяло има добър вид а ако смениш само сегменти при положение че буталото е добре като размер няма да сбъркаш.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Кой кретен е счупил точно тази "пластина" и къде е пружинката която стои в дупката на клапата?

Иначе като цяло системата ти изглежда добре, но иска пълно почистване !!

Разглобяването:
        1. развиваш болтче №20 (хм , мойто се развива с ключ, а това на схемата е дадено с отвертка)
        2. развиваш №13 със шестограмен ключ
        3. изваждаш цялото валче №11 като същевременно изхлузваш от него палеца №12
        4. развиваш болчетата №5 и другите две които държат клапите да не излизат от цилиндъра но ги няма на схемата.
        5. вадиш всичко в едно бурканче, заливаш с кореселин и ги оставяш да се киснат и да се чистят. Ако има нужда внимателно почистваш нагара който не е разтворен, после мажеш яко с ДВУТАКТОВО масло с което си караш мотора и сглобяваш по обратния ред.

После има една тънкост при нагласянето на работата на клапите, обаче я казвам само срещу 5 лева Като стигнеш дотам ще я оправим.

п.п.
        счупената пластина може да се измайстори от подходящ материал и от подходящ човек който разбира от точни изработки на метални изделия.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Оо мерси много.Колко мислих до сега и сега само погледнах това валче и се усетих каде е и какво е това в лявата страна на снимката горе.Другата седмица като ми поостане време ще го направя това.А иначе за 5-те лв няма проблеми лесна работа са.До там да стигна само.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Опа.
            Като сглобяваш трябва да спазиш разположението на частите както е на схемата. Особено щифт №7 !! Трябва да го сложиш така, че тази периферийка дето я има да се пада на страната на едно такова изрязване на палеца иначе няма да стои в средата. Уф...баси обяснението
            2010 CRF 250 R

Коментар

Минаха се има няма две години от както пуснах тази тема.Много бензин се изгоря, много разглобяване и сглобяване имаше, но ето че пак имам въпрос по тази пуста клапа.

Подменената пластинка No.4 пак е счупена, но това го забелязах още преди няколко месеца и не това е причината да пиша пак.Проблема този път е че са счупени междинните плочки ако мога така да ги нарека.Заедно с тях има малко чукнато и по другите парчетии, но от снимките се вижда най-добре:

http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C0...93363-full.jpg
              http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C0...93362-full.jpg
              http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C0...93360-full.jpg
              http://p1.bikepics.com/pics/2009%5C0...93357-full.jpg

В следствие на счупването има щети по буталото, но слава богу по цилиндъра няма драно.Мотора си вървеше и с това бутало, но при положение, че челото на буталото беше леко чукнато и горния сегмент на едно място беше като заварен, реших да сменя буталото с ново, което вече е при мен (естествено отново Висеко - да живее интернет търговията).Цената на само една от тези пластинки поне в този магазин в който гледах е $74.93 което ми се струва доста за такава дребна част.

Приемам всякакви предложения и идеи за по-евтино справяне с проблема.Примерно за подходящ материал за израбока и минусите при последвалата такава и т.н.За сега е ясно, че ще си карам така, но ми се иска да го отстраня.

Също така ми е интересно и защо от Сузуки при РМХ от 93та използват система от 3 такива пластинки за едната клапа, а при РМ от същата година са само 2 по-големи (не че на цена е по-евтино)?

Благодаря предварително!

Иван Маринов
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

От: До: Въпроси относно Сузуки РМХ250 (клапа и др.)

Колега можеш ли да ми кажеш от къде взе тази пластинка номер 4 и пружинката(номер 10), защото мисля че и моята е счупена, но не мога да отвъртя болт 13 и да видя какво е положението вътре. Явно от нагара е спекъл или е с обратна резба, но пробвах не можах да го отвия.Другото което е че като отвъртах болт номер 16 се счупи, дайте акъл как мога да го отвия.Номерата на частите са на схемата качена от Димитър.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-04 13.01.43.jpg
Прегледи:1
Размер:146.8 КБ
ID:5353821Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-04 13.08.19.jpg
Размер:99.5 КБ
ID:5353822Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-03-06 17.28.20.jpg
Размер:118.7 КБ
ID:5353823

Забравих да кажа, че мотора е Suzuki Rmx 250 96 година.

Коментар

От: До: Въпроси относно Сузуки РМХ250 (клапа и др.)

Моторът е ремонтиран. Колегите да не си правят труда да отговарят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X