Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с паленето

Здравейте, колеги .
    Миналата неделя както си карах мотора изгасна и не искаше да запали . След 15-30 минути взе, че запали от раз, но не за дълго . Няколко пъти се повтори цялата случка . Мотора е Хонда мтх 125, ако има някакво значение . Някой имал ли е същия проблем ? Как го е решил ли към какво да се насоча ?

От: Проблем с паленето

смени свещта
    луд умора няма!!!

Коментар

След запалването след 20 мин , колко време е работил и режеше ли се както преди и т.н.?

Коментар

@Петър - сравнително по-малко от първият път работеше и се реже както преди .
        @фанатика - смених я, но нямах време днеска да покарам повечко та другата седмица ще видим подобрение има ли .

Коментар

Ако е работил както преди без промени , може да е от карбуратора или кранчето /запушено/...
          Виж как ще е с друга свещ и виж ако запали и пак ти направи този номер , след като изгасне провери дали идва ток до свеща .

Коментар

Горе-долу същия проблем се обсъждаше в темата Suzuki DRZ 400 тия дни, оказа се че от клапаните било.

Коментар

Аз имах такъв проблем и се оказа оголен кабел който укъсява.

Коментар

Карбуратора го погледнахме, нищо му няма .
                Доста хора също ме насочиха към клапаните, някой ако може да обясни нагледно какво да гледам/как да го оправя, че съм нов на тема мотори .
                А за кабела, ще погледна .

Благодаря за отзивите .

Коментар

Колега проблема най-вероятно ти е от тока , щом горивото е наред /ако е/...
                  Това е 2-тактов мотор няма клапани , така ,че не се безпокой за тях
                  Провери за някой оголен кабел или нещо от сорта , ако не се оправи с новата свещ , провери дали изобщо идва ток до нея и след това пиши какво е станало ...

Коментар

@Петър, става въпрос, че са ме насочили към атаката, там принципно знам, че има клапан ?

Коментар

Съмнявам се ,че от клапата може да ти е проблема !
                      П.П и колегата е написал за ДРЗ то е 4т , което мисля ,че няма много общо с мтх -са
                      Поздрави.

Коментар

Разбира се ще погледна за всичко което сте ме насочили и неделя ще пиша отново . Благодаря за отзивите

Коментар

Еми не знам защо си мислех, че МТХ е 4т .

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                            Еми не знам защо си мислех, че МТХ е 4т .

Чакаме резултати.

Коментар

Миналата седмица не можах да пътувам затова не писах . Та така от тази седмица направих изводи, че мотора на манивела пали само СТУДЕН/2-3 ритания/, ако е загрял цял ден да го риташ няма да тръгне . Не знам защо, но някои дни мотора е в пъти по-мощен от други ? Например петък и неделя беше къде къде по тромав от събота . Също така 2-3 пъти не искаше да минава на 1-ва ? след малко побутване напред се оправяше .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X