Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилото на газта се връща бавно ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жилото на газта се връща бавно ?!

Здравейте колеги моторджии
    Наскоро си взех един мотор ( Aprilia RX 125 Replica ) . Моторчето е екстра като за начинаещ Та днес с един колега решихме да изкачим някой връх ( така и неуспяхме , но все пак се помъчихме тъй като имаше колеми камъни и река и нямаше как да преминем ) . Ох защо се увличам така с тия разкази ...
    Въпроса ми е защо като натисна дръжката за газта докрай и я пусна се връща бавно ? Когато хвана жилцето от самото му начало ( карбуратора ) и го дръпна , след което го пусна СЕ ВРЪЩА МОМЕНТАЛНО . Същото става и когато го дръпна и пусна от горния му краи точно преди дръжката на газта . Мисля си да не би да не е смазано нещо..? Но ме съмнява да е от това Тъй като един пат го мазах ама то едно мазано беше ха тука малко ха там малко . Но интересното е , че като карахме днес сичко си беше 6 + . Имам чувството , че всичко тръгна от тогава когато изтървах съвсем леко мотора на една трева и то при много стръмен баир . Но изтърването беше просто да падне на лявата си страна нищо повече . И докато дигна мотора малко капна масалце ? Това лошо ли е ?

Нарочно се увличам толкова много , понеже стана тъмно и няма как да го огледам така хубаво да разбера причината за газта . Но все пак повече информация НЕ Е ИЗЛИШНА нали ?!

Еми ще съм ви благодарен ако ми кажете на какво се дължи това ? Може би трябва да смажа жилото по някакъв специален начин ? И дали изобщо трябва да се смаже или е някакъв друг проблем ?

Предварително благодаря ..

Поздрави
    [B]®[/B][I]Always Off Road[/I][B]®[/B]

До: Жилото на газта се връща бавно ?!

виз дали бронята на жилото не е някаде пречупена и отгоре ракохватката да неси я мазал сас грес ватре жилото смазва ли го или не ако не си пробваи може да се оправи
    дано сам ти помогнал
    KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Също така виж дръжката (гъмената на газта) да не се е набила в тръбата при някое падане. На моята Gilera rc 125 ми се беше получило така нали и аз съм нов в бранша и падам често та от паданята дръжката се беше набила като я поиздърпах се оправи.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Гумата на дръжката ти опира някъде и триенето забавя връщането! Може да опира или от вътрешната страна, на стойката на ръчката за предната спирачка ,или пък на козолата с копчетата, или пък може да опира от външната страна в края на кормилото, ако си изпускал мотора на тази страна! Разглоби и ще разбереш къде е проблема!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Значи като се усвободя през деня ще фърля едно око , но понеже уча в друг град и може чак петък да го погледна

*Значи аз си мисля , че навсякъде си е добре жилото в смисъл , че няма никаде напрежение и си е опънато навсякъде . Не съм сигурен за това , но ще хвърля едно око
          *Дръжката не съм я мазал никога , нито с грес нито с каквото и да е било . Ако те разбирам правилно ми говориш за самата дръжка на газта и искаш да ми кажеш дали съм я мазал между трубата за кормилото и самата дръжка . Ако това ме питаш НЕ СЪМ
          *Жилото един път го мазах с един спрей за смазване на всякакви подобни нещица . Но мазането бе от рода да драпна жилото малко от горния му край , да го опъна .. ЦЪССКАМ малко .. и почвам да го опъвам и връщам . Това ми беше мазането

Отговарям ти по трите въпроса сега се надявам ти да ми кажеш какво следва

А и забравих да кажа , че от днешното каране преди да падна и преди да се мъчим по върха - отидохме на една писта за мотокрос , която е занимарена и изоставена , но навремето тук се състезаваха високи класове ( непомня много бях малък ) . Това се случва в гр.Елена в близост до гр.Велико Търново . И като карахме на тази въпросна писта давах много газ в продължение на 1 , 2 часа . И беше голяма цедка и скокове и нам си ко .. и незнам да не съм направил нещо ..?
          И точно след падането ще кажеш че по трудничко се връща газта . А падането както обясних по горе беше съвсем леко и то даже беше изпускане а не падане - понеже е висок мотора а аз не съм от най - високите хора

Еми това е ..rambo ти си ?!
          Ако има някой друг да казва..?

Поздрави

Коментар

sl . daskalov чак сега видях ,че си ми писал ..

Ами жилото от горната му страна в съвсем свободно и няма никакво напрежение .. незнам само навутре как са нещата , защото спойлера прикрива и не се вижда много . А и седалката ми пречи също така . Ще хвърля едно око благодаря ти все пак , но ме съмнява да е от това .
            Ако съм те разбрал правилно ти твърдиш , че самото жило се е понагънало някъде , или някъде опира така ли ?
            Ако хвана жилото от карбуратора още и го дръпна малко няма лли да се изпъне ? както и като хвана от горната страна и да го дръпна ЛЕКО няма ли да се пооправи така ?

Коментар

Никъде не споменавам жило! Гумената дръжка, или ръкохватка или както там и викате ти опира някъде! Тази дето я въртиш да даваш газ! От вътрешна страна, между ръкохватката и конзолата до нея, трябва да има пластмасова шайба, която да предотврати триенето на гумата на ръкохватката в конзолата! А от външна страна гумата на ръкохватката не трябва да трие в края на кормилото или в тапата на края на кормилото (ако имаш тапа)! Разглоби цялата дръжка на газта и ще разбереш какво е като загледаш къде е трило!

Коментар

Извинявам се за неточното разбиране ..но сега те разбрах

*Нямам тапата за която ми говориш . Защото съм сложил предпазители и съм урязал гумената дръжка от края й . Затова там е добре
                *А относно тази шайба .. май нямам такова нещо ?! Как може да се оправи ? Да сложа нещо там ?
                В момента карам на спомени защото мотора е на 200 метра от мен и е вечер и нищо няма да видя .. Значи в петък ще го разглобя защото съм извън града до тогава . Но си мисля , че нямам такава шайба , защото си спомням , че самата гумена дръжка от вътрешната си страна опира в една пластмаса и може би там се получава това триене .. ?

Коментар

Разглобяваш цялата ръчка за газта - почистваш всичко хубаво и го смазваш леко със силиконов спрей. После сглобяваш и газ.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

самнява ме че при самото падане самата ракохватка се е набила на ватре и затова заяжда
                    KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Не е възможно да е набита поради това , че мотора падна на лявата си страна и няма никакво напрежение в областта на дръжката за газта . След 1 , 2 дена ще проверя как стоят нещата -> дано се оправи .. ако не пак ще ви пиша

Коментар

Смажи жилото по някои от ит начините посочени в темата
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3392
                        Провери да не се е закъсало,провери масура(това от което даваш газ дръжката).
                        MG RACING

Коментар

Значи ето как стоят нещата ...

Посмазах жилото с спрея с който си мажа веригата ( на Valvoline ) .Просто да се уверя дали е от смазване или не .. оказа се , че се пооправи . След 2 часа покарах малко и естествено полепнаха боклучета около дръжката и това накара газта хептен да не се връща . Промих я с бензин като почистих всичко И ТАКА ГО ОСТАВИХ . Да мажа ли отново и то с какво с грес ли ? Става дума ,че мажа навсякъде около дръжката , а не ЖИЛОТО ...

Коментар

Жилото не се смазва никога със спрей за верига, много е лепкав и особенно ако жилото минава близо до двигателя и се нагрява, смазката от спрея много бързо ще се спече,Жилото ще блокира и после трудно ще го промиеш! Аз използвам спрей WD40, пръскам докато протече от другия край на бронята чиста течност! Този спрей и промива и смазва! За целта си имам и специална "машинка": http://forum.offroad-bulgaria.com/at...0&d=1175027595 http://forum.offroad-bulgaria.com/at...1&d=1175027595
                            "Охльова" на дръжката можеш да го смажеш съвсем лекичко с грес, но между дръжката и тръбата на кормилото не слагай нищо, просто почисти!

Коментар

Много ти благодаря за разбирането ..
                              Но искам да ме разбреш , че не съм от най - големите разбирачи и незнаех , че ако го смазвам със спрей за верига ще стане нещо лошо Все пак ти благодаря .. а аз ще видя от къде мога да купя спрей за верига . А сега трябва да разглобявам дръжката тъй като след почистването с бензин са останали някви песачинки и се получава някакво триене .. немога да разбера честно казано
                              А се вижда , че съм начинаещ и дано успея с разглобяването и със сглобяването на дръжката ..

Още веднъж благодаря ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X