Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокира ми задната гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокира ми задната гума

Здравейте,
    Днес както си карам мотора с 50км/ч ми блокира задната гума (щях да се пребия) и гасне ,след това ритам и си работи нормално.
    Мотора е след основен ремонт на 100км някъде и до сега не е правил така.(риежу мрх двг на ямаха АМ6)

От: Блокирва ми задната гума

Гумата ли ти блокирва?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

От: Блокирва ми задната гума

От кофти ремонт ще да е. Когато загрее двигателя буталото се разширява и задира в цилиндъра. Като изстине мотора "отпуска" и може да покараш пак... Задната гума блокира защото си на скорост.
      'Дето вика колегата по-горе- направо се "блокирВа" двигателя.

Коментар

От: Блокира ми задната гума

Полезен навик е при нов или след ремонт цвайтактер, единят пръст винаги да е на ръчката на съединителя.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Полезен навик е при нов или след ремонт цвайтактер, единят пръст винаги да е на ръчката на съединителя.
          Да не започваме излишни спорове , ама според мен пръста на съединителя е препоръчителен по всяко време и за всеки мотор
          Бързата реакция понякога е решаваща.
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
            Да не започваме излишни спорове , ама според мен пръста на съединителя е препоръчителен по всяко време и за всеки мотор
            Бързата реакция понякога е решаваща.
            Съгласен
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря за мненията
              Мотора от тогава не е правил така. Сега вече е на 450км и друго ме мъчи . Мотора след като задра и направих ремонта му замених 50 кубиковия цилиндър с 80цц + голям карбуратор и спортен ауспух, но главата е от 50цц и само е мината на струг за да пасне голямото бутало(49мм). Вече е разработен и не вдига повече от 60км/ч преди ремонта правеше около 70.

Коментар

Ако си мислиш, че като сложиш по голямо бутало ще ти се вдигне макс. скорост се лъжеш. За да вдигнеш скоростта ще трябва да вдигнеш оборотите. С по голямото бутало си увеличил мощността за да има силата за повече скорост, но дали нещо не ограничава оборотите, било електроника или нещо друго
                EXC TPI 2019

Коментар

И моя блокира така 10км след ремонт , шлайф на вал и още 100 неща.
                  Разглобихме го , цилиндъра здрав, буталото не беше задрало.
                  Единствено луфт в лагера на скоростите имаше .... сменихме го , събрахме всичко и пак съм в джаза.
                  Съединителя не помагаше при мен .... 8 оборота и до там ....

Веспи ... какво да кажа
                  Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                  Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                  Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Не бях го карал от 2 седмици. Вчера излязох да покарам и нешто се беше "отпушил" ,стори ми се че върви повече а звукът във високите беше по различен по плътен. Днес го изкарах , ритам неще, ритам пак неще. Смених свеща ритах и накрая започна да тече от карба бензин и го оставих. Според вас защо прави така? Последния път като ми направи тоя номер правих основен.

Коментар

Е щом тече бензин от карбуратора, това какво общо има с двигателя и ОСНОВНИЯ ремонт?Направи си реглаж на карба?

Коментар

Закарай го на "ходжа" може и на врачка!! Или седни и попрочети малко технически теми преди да питаш !!!!

Коментар

Аз съм прочел всички технически теми в повечето мото форуми и се оказах прав, защото днес ми блокира двигателя. Бутах 5 км. btw такъв срам не съм брал през живота си .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X