На ъамахата ми поподна някакво жилязо. Направи буталото и главата на решето.Немога да разбера от каде е. Някакви предложения ако имате. Нее от клапите те са наред от лагерите на коляновия вал мисля че са но изкам да разбера ако са от там как да разбера без да цепа двигателя. Моля пишете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с yamaha yz 125 2001г
Свий
X
-
От: проблем с yamaha yz 125 2001г
От иглен лагер на колянов вал става тази работа. Махни буталото и т.н биелата да е гола с едната ръка я дръж права ,а с другата с дланта я удари отгоре ако има лек луфт или чукване значи е разбит лагера и е от там! Възможности доста от счупена свещ също става от електрода. Лагерите на коляновия вал ме съмняват да направят това ,но знам ли всичко е възможно.
Огледай биелата отгоре и отдолу иглените лагерчета и сепараторите. Направи снимки ако можеш на пораженията и на желязото да видим за какво става дума.
Поздрави.
-
Първоначално публикуван от masura Преглед на мнениеНа ъамахата ми поподна някакво жилязо. Направи буталото и главата на решето.Немога да разбера от каде е. Някакви предложения ако имате. Нее от клапите те са наред от лагерите на коляновия вал мисля че са но изкам да разбера ако са от там как да разбера без да цепа двигателя. Моля пишете.
Коментар
-
Същия номер ми се получи и на мен преди време,беше се скъсал сепаратора на долния лагер на биелата и от там беше искочила игла или може би парче от самия сепаратор.Има вероятност да се е откъснал сепаратор от основния лагер на вала и тои да се е качил горе.Но ако е от второто си щял да го усетиш по рано шумът е фрапиращ.0888 074 049
Коментар
-
Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнениеСъщия номер ми се получи и на мен преди време,беше се скъсал сепаратора на долния лагер на биелата и от там беше искочила игла или може би парче от самия сепаратор.Има вероятност да се е откъснал сепаратор от основния лагер на вала и тои да се е качил горе.Но ако е от второто си щял да го усетиш по рано шумът е фрапиращ.
Точно! Така,че щом си сигурен ,че не е от клапите проблема,започвай да цепиш ямахата и да се види какво е станало, аз съм на 90 процента от иглен лагер( счупен сепаратор и от там игличка горе)
На мен не се качи игличка като се счупи игления лагер ,защото е 4т,но при 2т мотори е почти закон игличката да надере цилиндъра и буталото.
Поздрави и внимавай на кой си караш мотора за ремонт!
Коментар
-
Цилиндърът е добре, няма и драскотина. Не знам как няма, но е наред. Буталото е надрано, има и следи отстрани, кЪдето е качило това жЕлязо и жЕлязото се е забило в буталото. Главата и тя е на дупки. НаЙ- вероятно е от сепаратоера на коляновия вал. Утре ще пробвам да го ударя с длан, както ми казахте, ако има нещо друго, ще пиша.
Бележка от модератора: Моля, внимавайте с правописа!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар