Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с yamaha yz 125 2001г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с yamaha yz 125 2001г

На ъамахата ми поподна някакво жилязо. Направи буталото и главата на решето.Немога да разбера от каде е. Някакви предложения ако имате. Нее от клапите те са наред от лагерите на коляновия вал мисля че са но изкам да разбера ако са от там как да разбера без да цепа двигателя. Моля пишете.

От: проблем с yamaha yz 125 2001г

От иглен лагер на колянов вал става тази работа. Махни буталото и т.н биелата да е гола с едната ръка я дръж права ,а с другата с дланта я удари отгоре ако има лек луфт или чукване значи е разбит лагера и е от там! Възможности доста от счупена свещ също става от електрода. Лагерите на коляновия вал ме съмняват да направят това ,но знам ли всичко е възможно.

Огледай биелата отгоре и отдолу иглените лагерчета и сепараторите. Направи снимки ако можеш на пораженията и на желязото да видим за какво става дума.
    Поздрави.

Коментар

И според мене е от някой иглен лагер!
      Биелата е нормалко ако има луфт настрани,не трябва да има нагоре и надолу

Коментар

Първоначално публикуван от masura Преглед на мнение
        На ъамахата ми поподна някакво жилязо. Направи буталото и главата на решето.Немога да разбера от каде е. Някакви предложения ако имате. Нее от клапите те са наред от лагерите на коляновия вал мисля че са но изкам да разбера ако са от там как да разбера без да цепа двигателя. Моля пишете.
        Да не би да е от това дето тика буталото.

Коментар

Същия номер ми се получи и на мен преди време,беше се скъсал сепаратора на долния лагер на биелата и от там беше искочила игла или може би парче от самия сепаратор.Има вероятност да се е откъснал сепаратор от основния лагер на вала и тои да се е качил горе.Но ако е от второто си щял да го усетиш по рано шумът е фрапиращ.
          Последно редактирано от Наско Петков; 21-06-13, 13:09. Причина: допълнение
          0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнение
            Същия номер ми се получи и на мен преди време,беше се скъсал сепаратора на долния лагер на биелата и от там беше искочила игла или може би парче от самия сепаратор.Има вероятност да се е откъснал сепаратор от основния лагер на вала и тои да се е качил горе.Но ако е от второто си щял да го усетиш по рано шумът е фрапиращ.

Точно! Така,че щом си сигурен ,че не е от клапите проблема,започвай да цепиш ямахата и да се види какво е станало, аз съм на 90 процента от иглен лагер( счупен сепаратор и от там игличка горе)
            На мен не се качи игличка като се счупи игления лагер ,защото е 4т,но при 2т мотори е почти закон игличката да надере цилиндъра и буталото.
            Поздрави и внимавай на кой си караш мотора за ремонт!
            Последно редактирано от Петър Богданов; 21-06-13, 14:03. Причина: ...

Коментар

Цилиндърът е добре, няма и драскотина. Не знам как няма, но е наред. Буталото е надрано, има и следи отстрани, кЪдето е качило това жЕлязо и жЕлязото се е забило в буталото. Главата и тя е на дупки. НаЙ- вероятно е от сепаратоера на коляновия вал. Утре ще пробвам да го ударя с длан, както ми казахте, ако има нещо друго, ще пиша.

Бележка от модератора: Моля, внимавайте с правописа!

Коментар

Предложете маЙстор, кЪдето да го дам.

Бележка от модератора: Моля, внимавайте с правописа! Беше май рекорд - в едно изречение две грешки, без да броя липсата на главна буква и точка

Коментар

Колега защо стигна до майстор.? Какво стана как е биелата.?
                  Огледай хубаво и за някакво друго счупване и т.н. Ако е от биелата ,цепи двигателя карай вала да го направят и слагай и не му мисли.
                  Майстори бол, хора който ще го направят качествено са малко.

Коментар

искам да попитамколко оборота трябва да евъздуха защото ми плете на ниските и накое ниво да еиглата на карбуратора

Коментар

Иглата на средно,оборотите 2 до 3
                      0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X