Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно пукане на задна гума заради превъртане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Постоянно пукане на задна гума заради превъртане

Здравейте колеги,
    имам една Априлия РХ 125 '97 и много често, когато изляза и я напъна малко из горите се прибирам със спукана задна гума. Причината почти винаги е скъсан вентил. Джантата няма от тези предпазители, които имат по- новите модели точно против това превъртане и затова питам дали някой знае някое трикче, което да го предотврати в моя случай.

От: Постоянно пукане на задна гума заради превъртане

Ами като няма сложи си
    Има ли още един отвор на каплата като този за винтила?
    Това приспособление струва 20-на лева.
    Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

Мда.
      "Папион" му викат.

Коментар

Като нямаш папион , караш с по-напомпана гума, 1.5 - 1.8 атмосфери и няма да късаш вентили, но пък и тракшъна няма да е същия/и грам не става за ендуро/!
        Инвестирай едни 20 лева в папион-а и забравяй за скъсаните вентили !!
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Може да няма такава дупка за папион. Ако няма решението е по-напомпана гума, ако ли не може да си пробиеш такава дупка. :beer:

Коментар

Първоначално публикуван от rusanov Преглед на мнение
            Ами като няма сложи си
            Има ли още един отвор на каплата като този за винтила?
            Това приспособление струва 20-на лева.
            Мда... без папион поне на 1.8 - 2атм. за да не ги къса, но не е оферта.... С папион спокойно си караш на 1 атмосфера и забравяш за проблема.
            Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
              С папион спокойно си караш на 1 атмосфера и забравяш за проблема.
              Даже и аз карам на половин атмосфера-понякога !

Коментар

Талк или бебешка пудра, почти от никой не се ползва, но тя е точно затова. Вътрешната гума става хлъзгава и не залепва за външната. Лично аз си ползвам едно от двете и когато разглобя за смяна или лепене..... няма стърготини и всякакви гадости вътре в гумата. Само с едно от тези двете неща не мога да гарантирам, че ще стане. Затова както ти казаха по нагоре, взимаш папион и си решаваш проблемите.
                EXC TPI 2019

Коментар

Мерси момчета за предложенията! Лошото е, че нямам дупка в обръча ама колко му е да се пробие една, само трябва да му видя размера на тва нещо и ще оправим нещата!

Коментар

Размера е като размера на отвора на вентила !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7228.jpg
Прегледи:1
Размер:45.2 КБ
ID:5488440
                    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от gjfts Преглед на мнение
                      Здравейте колеги,
                      имам една Априлия РХ 125 '97 и много често, когато изляза и я напъна малко из горите се прибирам със спукана задна гума. Причината почти винаги е скъсан вентил. Джантата няма от тези предпазители, които имат по- новите модели точно против това превъртане и затова питам дали някой знае някое трикче, което да го предотврати в моя случай.
                      Това което ще те посъветвам е да махнеш онова пръстенче от вентила, което го затяга към джантата. Ако не искаш да го махаш, просто го навий на обратно за да стигне до капачката на гумата. Така вътрешната гума ще има възможност да мръдне малко при голям зор
                      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Съживявам малко темата понеже при мен проблема е по осезаем.
                        Имам папион, вътрешната гума е напудрена като подсечено бебе, но на половината ден вентила е застанал под 45 градуса.
                        Налягането е на 0.85атм на Pirelli XC Pro 140/80, на по високо тракшъна отива на кино, спусканията са на пребиване а изкачванията изглеждат двойно по стръмни.
                        Някакво друго предложение освен втори пинион ?

Коментар

Мус ?
                          Втория папион също е лесно и евтино решение.
                          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Мус за моите килограми не е решение, сплесквам го като спукана гума.

Коментар

Пробвал ли си да "облечеш " муса в срязана вътрешна гума?
                              По принцип така лекуваме по-стари и омекнали мусове, но на нов може и да се постигне желания ефект.
                              Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X