Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2t мотор глъхне!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2t мотор глъхне!

Здравейте колеги, имам следния проблем - 125 кубикувият ми мотор глъхне при рязко подаване на газ от ниски до средни обороти няма значение на свободна или на скорост. Когато подавам плавно газ си се изфорсирва добре , филтъра и ауспуха са почистени. Когато карам като подам рязко газ като започне да глъхне му дърпам смукача и си се оправя, със смукач е ок . От какво мислите че е?

От: 2t мотор глъхне!

Не разбирам много , ама си настрой правилно карба и няма да има проблем ! /малкия винт/
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Малко му е бензина! Виж колко е развито болтчето за въздуха (до болтчето за ниските обороти се намира- по-малкото от двете ако незнаеш кое за кое e) и го стягай с по 1 оборот докато спре да глъхне. Ако дори, когато е завито докрай глъхне, почисти карбуратора, може да е запушен някой жигльор. Ако и след това продължава, вече ще се дига иглата. Но със сигурност проблема ти е в карбуратора и по точно в това, че му е малко бензина.

Коментар

Единия вариант е да му е малко бензина,а другия е да му е много въздуха щом със смукач върви добре!Завий винта за въздуха и отвий оборот и половина

Коментар

Не му стига гориво
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

:Д Еми колега то е едно и също попринцип - въздуха е повече от бензина, следователно в съотношението въздух-бензин бензина е малко, а въздуха много

Коментар

И аз си мисля, че е от това , но имам голям болт за оборотите и отлявата страна(от половината към двигателя) има едно малко болтче, но в мануала на мотора (Гас Гас Халей 125) пише, че това е болта за сместа масло-бензин и в никакъв случай да не се бута. Друго болтче нямам.

Коментар

Направи някаква снимка. Тоя мотор с маслена помпичка ли е или си смесваш сам маслото? Няма как да нямаш болт за въздуха.

Коментар

С маслена помпичка, http://www.gasgasmotos.es/en/manuals...al_en.pdf.html , моя е същия и именно за това малко болтче става въпрос.

Коментар

На 21 страница има снимка на карбуратора.

Коментар

Колега един въпрос имам да си човъркал карбуратора преди това.? Ако не си го в такъв случай за да се получи много въздух малко бензин това означава,че има нещо запушено което най-вероятно е някой жигльор. Отвори изчисти и ще тръгне .

Коментар

Не съм го човъркал преди това , преди малко слязох запалих го изчаках да загрее и пробвах как е като въртях в различни положения малкото болтче , но абсолютно никакъв ефект и реших да го разглобя, но така и не намерих болтовете, с които се разделя на 2 части - карбуратора е dellorto vhst 26mm. Явно ще ходя на майстор.

Коментар

Първоначално публикуван от vaskoer Преглед на мнение
                          Не съм го човъркал преди това , преди малко слязох запалих го изчаках да загрее и пробвах как е като въртях в различни положения малкото болтче , но абсолютно никакъв ефект и реших да го разглобя, но така и не намерих болтовете, с които се разделя на 2 части - карбуратора е dellorto vhst 26mm. Явно ще ходя на майстор.
                          Не трябва да го разделиш на две части бре момче/...вземи карбуратора и го завърти с главата надолу и ще видиш 2 или 3 болта който трябва да развиеш и отваряш чашката (като ги развиеш) И вътре има жигльори който са с меден цвят развиваш ги всичките и продухваш хубаво. След това проверяваш цедката ,тя се намира там където ти влиза маркуча от бензина в карбуратора и там имаш болт или нещо такова.
                          Виж някой покрай тебе който е отварял карбуратор без значение какъв да дойде да ти помогне, не е чак толкова сложно за да го караш на майстор.
                          Давай дано сме ти помогнали.

Коментар

Аз съм чистил карбуратор , знам че трябва да продухам жигльорите, но не намирам 2-те болтчета(то ги няма). Възможно ли е да трябва да развия пропката на карбуратора за да се отвори. Много странно, ако някой има такъв карбуратор моля да сподели. И в интернет не мога да намеря как да го отворя.

Коментар

Хаха това болтче не е за въздуха, няма как да е от страната на цилиндъра. Виж огледай го да не би да е от другата страна нещо? Свали карбуратора и го снимай отвсякъде да го видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X