Обява

Свий
Няма добавени обяви.

125cc ендуро на задна гума?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 125cc ендуро на задна гума?

Та въпроса ми е как се изправя едно 2т 125 кубиково ендуро на задна гума? Предимно на равна поляна ако карам втора скорост и съединител ли незнам как да отлепя предницата от земята? Някой ако може да каже как се ипзравя такъв мотор ще съм му благодарен.

П.С Карам kawasaki kmx 125

От: 125cc ендуро на задна гума?

Доста гледания, но или на никой не му се обеснява или незнам?

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
      Доста гледания, но или на никой не му се обеснява или незнам?
      Гледаме за да научим и ние, но никой не казва. Явно е тайна.
      Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Страшна работа

Коментар

С Кавазакитата е моят приятел.А аз съм с Хусварната.
          Та значи за да дигнеш 2т или 4т без значение и за да хванеш кантара трябва като караш на ниски обороти да чукнеш съединителя и да дадеш газ и да пуснеш съединителя (това трябва да стане за част от секундата) А ако мотора ти е мощен примерно като това Кавазаки 200 или като моя 360 може и без съединител.Много е относително колко време искаш да караш на задна и на кантар или само на скорост колкото да се изкефиш Аз моя го подигам от 2ра с малко газ дърпам назад и давам газ и вече като е на кантар си преценявам леко с газта ,а като реша да направя прекантар давам повечко газ и изчаквам да се преобърне още и тогава го връщам с спирачка(трудно и рисковано ако не си свикнал )
          Като за начало ако е 125цц ендуро твоето го дигай на 2ра от ниски с съеднител и като почнеш да хващаш кантара ще ти стане ясно. Ако има нещо което не си разбрал пиши да обясня ,ако трябва ще кача снимки и клипове
          Ето ти 125цц на задна Кавазаки Кх
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:пчеличкатаааа.png
Прегледи:1
Размер:449.8 КБ
ID:5484551

Ето и Кдх 200Р.

Име:тцтц.png
Прегледи:2
Размер:753.7 КБ
ID:5484553

Ето ме и мене с Хусварна 360 Вр.

Име:хусварнаааа ;д.jpg
Прегледи:3
Размер:77.2 КБ
ID:5484554

Коментар

Просто искам да го карам около 50 метра, но не толкова да е нависоко предницата т.е перпендикулярно. Искам да го карам около 50 метра и да съм се изправил, а и неразбрах какво е кантар може би коко да е нависоко предницата и да си съответсват перпендикулярно колелата?

Коментар

Кантара е, когато ако задържиш още малко гаста се обръщаш – трябва да го усетиш иначе неможе да се обясни, но г/д 2 часа по наклона на часовниковата стрелка, а когато са перпендикулярни е прекантар (от 1 часа надоло). С повечко каране ще ги усетиш, с теория не става! Между другото ако си на поляна и на 2ра със съединител неможеш да отлепиш предницата най-вероятно ти превърта гумата.

П.П. Аз съм момчето от горните снимки с Кавазакитата.

Коментар

Просто искам да го карам около 50 метра, но не толкова да е нависоко предницата т.е перпендикулярно. Искам да го карам около 50 метра и да съм се изправил, а и неразбрах какво е кантар може би коко да е нависоко предницата и да си съответсват перпендикулярно колелата?
                Много сложни думи използваш Кантар- когато мотора се чуди дали да се обърне или да се върне пак на две гуми.
                Най-напред не го пробвай на трева там дори на мен ми е трудно да правя 50 метра Отиваш на асфалт или нещо от сорта 50 метра ще ти е трудно ако не си хванал кантара демек мотора да е изправен доста .Трябва да редиш скорости иначе няма как да направиш 50 метра само на една скорост и без да си вдигнал предницата доста нагоре ,че да повръщаш газта и да държи едни обороти.
                Може да пробваш и така.

Това съм аз в началото когато се учех и ме беше страх да го вдигна стабилно и не можех да направя и 20тина метра.

Име:482448_330756496971697_100001120491064_901137_1498984106_n.jpg
Прегледи:2
Размер:82.9 КБ
ID:5484745

Така ще ти е доста лесно понеже с краката се подпираш и няма да се обърнеш и усещаш мотора и го управляваш доста лесно.

Име:528624_146185082176621_640024549_n.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5484746

Пробвай и това .На тази снимка бях с стария ми мотор 50цц ендуро. По този начин изглежда най-трудно ,а всъщност се кара най-лесно на задна гума,но трябва да внимаваш кога колко газ подава и тялото да мърдаш леко за да не се обърнеш! Ако мотора ти има клапа която да го изстрелва за този вариант ще трябва да го дигаш от колкото може по-висока предавка на по-ниска скорост демек километри.

Име:motosezon1.jpg
Прегледи:3
Размер:114.8 КБ
ID:5484747

Това е с 4т-товия ми мотор,но принципа е същия само ,че там се подава по-малко газ.Този вариант с единия крак отзад (левия задължително) а десния на спирачката ,мисля ,че е най-добрия. Експериментирай и качвай снимки да виждаме как се учиш и да казваме ако грешиш или да те похвалим ако се справяш добре.

Име:хондатааааааа&#107.png
Размер:666.2 КБ
ID:5484748
                Поздрави ,успех и ВНИМАВАЙ!

Коментар

Благодаря за отговорите тази седмица дано няма падане :д

Коментар

Благодаря за отговорите тази седмица дано няма падане :д
                    Дано няма, но ще има докато се научиш неизбежно е... Да знаеш от такива чалъми остават лоши спомени и белези за цял живот.
                    Yamaha WR 200

Коментар

И задължително опитите с каска! Нали знаеш: Better save than sorry...
                      ;-)
                      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                        Дано няма, но ще има докато се научиш неизбежно е... Да знаеш от такива чалъми остават лоши спомени и белези за цял живот.
                        +1 За това мнение! Колкото и да ти обяснявам неизбежно е падането...(за съжаление) И аз съм бил същия и момчето с кавазакито на снимките паднахме по някой път ,но за сметка на това сега мога да карам мотора на задна гума колкото си пожелая и както си пожелая прав ,седнал,легнал Давай да видим какво ще направиш и ти.

Коментар

Пробвах се но на тревата или се вдига прекалено много или не се вдига. Случайно излязох на асфалт и в един малък баир тръгнах да си го настъпвам както правя на поляната от 1рва до 3та и какво стана замалко да се обърна на 1рва Мислех, че няма мощност а то било обратното. Разбрах, че само на асфалт трябва да дигам поне като начинаещ.

Коментар

Пробвах се но на тревата или се вдига прекалено много или не се вдига. Случайно излязох на асфалт и в един малък баир тръгнах да си го настъпвам както правя на поляната от 1рва до 3та и какво стана замалко да се обърна на 1рва Мислех, че няма мощност а то било обратното. Разбрах, че само на асфалт трябва да дигам поне като начинаещ.
                            Не съм бил там не искам да казвам нещо лошо ,но давай смело ,че съм на 90% ,че не си хванал и кантара пък камоли да се обърнеш. Аз в началото като тебе едно се дигне и се шашках леле край обърнах се Давай смело на 2ра от ниски с съединител както бях писал и не забравяй ДЕСНИЯ КРАК ДА НЕ МЪРДА ОТ СПИРАЧКАТА!!!
                            По нанагорно ще ти е по-лесно давай ще му свикнеш ако имаш възможност пускай и снимки

Коментар

Скоро на едно като скокче дадох газ на първа и мисля, че вече наистина на кантар го изправих. Наистина преувеличих за асфалта но този път усетих, че щях да падна. Аз и симсон и мз съм дигал така, че не ми е за първи път. То остави ами симсона му опираше задния калник като го изправях, падаше се много смях

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X