Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за разхода на kawasaki kmx 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за разхода на kawasaki kmx 125

След като се сдобих с kawasaki kmx 125, което е първото ми ендуро, го закарах на основен ремонт
    Та смениха сигменти, набиха в цилиндара ново покритие защото беше заминал оправиха коляновия вал с втулки. Общо взето направиха мотора като нов. Развива скорост от около 110 километра. Мисля, че може и повече. Скоростите са му късички. Гледам да не го ръчкам винаги докрай. Доста е пъргаво, но заминаха 3-4 резервоара докато стигнах 200 километра. Незнам от какво може да е. Има едно дрз 400 на село. Карах малко в гората с него. Оня като му подаде газ и аз веднага се залепям отзад зад него. Не ми се изплъзва. Въпреки, че аз карам ендуро мотор от един месец, а той от една година. Незнам какво става и от какво може да гори толкова много. Колко горе долу трябва да гори един 125 2т мотор по поляната според вас, защото аз там предимно го карам. Забравих да спомена карбуратора е настройван ако не греша. С масло мотул го карам 20 лв

От: Въпрос за разхода на kawasaki kmx 125

Какво ще означава " оправихме коляновия вал с втулки" .?
    Разхода ти е според това което правиш ти...демек как го ръчкаш,но 125цц ендуро трябва да е към 5/6 на 100 км,а в гората е много относително да се засече, примерно моя един път за час каране 2 литра друг път 3 и т.н .
    Сметни километрите който си минал и тогава прецени дали е много. Защо сте набивали втулка как разбрахте ,че е заминал цилиндъра .?
    П.П Изчакай поне още един резервоар докато почнеш да му пълниш ръчката... Поздрави за моторчето на хубав модел си се спрял!

Коментар

Двигатела беше износен и неможеше да се изреже. Стигаше до 6000 обороти и до там. Баща ми познаваше един, който разбиаше от мотори и ги ремонтираше. Та закархме мотора и смениха сигменти и цилиндара беше износен. Нямаше покритие вече по него, затова трябваше да му сложат риза ако не греша. Направиха мотора и доста съм доволен вмомента. Само незнам какво става и дали наистина гори много. Както казах минах 200 километра и един резервоар, който е 8 литра ако не греша измина около 80 километра. И все пак не съм напълно сигурен дали не са 100 километра изминати с 1 резервоар. Може би още се разработва? Минати са само 200 километра

Коментар

Здравей колега за кмх незнам но за кдх125 разхода без да го ръчкам беше около 5-6/100км. В гората в Странджа гореше около 7-10/100. Забелязъл съм обаче , че когато се смени бутало и сегменти на един мотор първите 2 резервоара разхода е 50% завишен. На едно Сузуки РМЗ 250 му сменяхме с един приятел бутало и сегменти и на първите две карания изгори близо 15/100 без да му даваме зор защото е в разработка. При Кавазаки КХ125 и Сузуки РМ125 същата работа . Така , че моя съвет е изразходи 2 резервоара без да му даваш много зор. След което по един GPS му засечи 100км и виж колко бензин е изгорил мотора.

Коментар

И при мен стана нещо такова. Стана на 200 километра мотора и значително вече гори по- малко. Мисля, че си прав, но все още трябва да мина поне 1 резервоар

Коментар

Някой знае ли колко конски сили може да достигне kawasaki kmx 125? Едни викат, че балкан 250 и цз 350 щяли да ме минат. Ако те имат такава мощ като японското и пак тогава според мен няма да успеят заради коравото окачване което влия много при оффроад каране. Прав ли съм?

Коментар

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...mx125%2003.htm
              луд умора няма!!!

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
                Двигатела беше износен и неможеше да се изреже. Стигаше до 6000 обороти и до там. Баща ми познаваше един, който разбиаше от мотори и ги ремонтираше. Та закархме мотора и смениха сигменти и цилиндара беше износен. Нямаше покритие вече по него, затова трябваше да му сложат риза ако не греша. Направиха мотора и доста съм доволен вмомента. Само незнам какво става и дали наистина гори много. Както казах минах 200 километра и един резервоар, който е 8 литра ако не греша измина около 80 километра. И все пак не съм напълно сигурен дали не са 100 километра изминати с 1 резервоар. Може би още се разработва? Минати са само 200 километра
                Колега на 2т мотори разхода им варира от 6 литра до 10 литра на 100км някой и повече горят. Сам каза ,че го ръчкаш което е нормално да си ги гори тези литри не се притеснявай газ и това е.
                Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Зависи как е настроен карбуратора-можеш да го свалиш на 4 и да го вдигнеш на 8

Коментар

Нищо вярно че когато смениш бутало и сегменти ще ти гори повече, пълни "глупости" са това проблема е на друго место ако гори не колкото трябва погледни карборатора погледни си филтъра да не е замърсен,въздуха е много важен за КМХ 125 наи много трябва да е от половин до един оборот развито болчето не повече ... а иглата на дросела не повече от вторта рязка аз я карам на първата и варви перфекно на трета се изправя ... и така нещата са много относителни но едно е сигурно от смяна на бутало няма да ти гори повече а по малко ... какви са тея 5 резервоара на 200 км .--- КМХ 125 е страхотно моторче но зависи във какви ръце ще попадне ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X