Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно надира цилиндъра ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Постоянно надира цилиндъра ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ !

Значи смених сигменти штото дранчаха цилиндъра преди тва си беше без надирания карах нали разработка 250-300 км излезна ми около 1 резорвар малко повече.
    И както си карам изведнъж зъби. Свалям главата гледам 2ями(предполагам че са станали от зегерките щото беше счупена и набута странично на буталото) в цилиндъра от страната на горивните камери там страничните дупки секи им вика различно. Едвам го извадих почуках с чука за да излезне штото не мърдаше на никаде. Шлайфах цилиндъра ново бутало нови сигменти сглобявам всичко и го паля. На първия ден сложих един вентилатор да духа към цилиндъра да не загрява и го оставих да поработи на обороти около 30мин. На втория ден изминах около 2 км но не на веднъж с съвсем леко подаване на газ. Свалям да видя буталото и гледам от същата страна една дупка . Ако някой може да ми разкрие защо се получава така ще съм много благодарен.

От: Постоянно надира цилиндъра ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ !

На счупената зегерка извади ли и всичките парченца,защото нещо ако е изпаднало при вала това е резултата.

Коментар

Що за птица е този мотор двутактов с въздушно марка модел???
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първия път - вероятно си използвал старите зегерки, а не нови. Честито.

Втория път - каква дупка ? Къде ? В буталото ли ? Снимки, модел на мотора ?
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Със снимки всеки може, майсторите ползват боб.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Със снимки всеки може, майсторите ползват боб.
            От един друг форум преди години: "...Тоя като му закараш мотор преди да го разкости вади сървис менюала и почва да чете, и докато не го прочете не пипа нищо. Е що за майстор е това ?!? Как да му поверя мотора си ?!?..."

Коментар

Дай инфо

Коментар

Много е вероятно да си допуснал при сглобяването една и съща грешка два пъти. При мен чисто ново бутало се счупи там, където ляга първия сегмент - направо опръсника се беше счупил, задиране нямаше и в това състояние мотора беше каран поне 50 километра. Отново много е вероятно поради някаква причина двигателя да прегрява и да задира,някакъв дефект,но най-вече си мисля некачествена част, неправилно сглобяване или нещо от карба се е ражлабило.Но даЙ инфо за какъв мотор иде реч, за да не тръгваме на воЙна без патрони и да се излагаме и ние, че много ги разбираме .
                Последно редактирано от viki terzieva; 26-01-13, 18:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  От един друг форум преди години: "...Тоя като му закараш мотор преди да го разкости вади сървис менюала и почва да чете, и докато не го прочете не пипа нищо. Е що за майстор е това ?!? Как да му поверя мотора си ?!?..."
                  Е...т'ва направо ме разби То така всеки може ... Това на майтап ли са го написали или...?
                  "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Здрасти,виж сега : 1-во както казва Живота,сигурен ли си че си извадил всички парчета от старите зегерки,2-ро кажи какво е моторчето,3-то ти ли му месиШ маслото с бензина или вярваш на помпичката, ако има такава,4-то сигурен ли си в качеството на новите зегерки,5-то проверил ли си биелата дали нямам някакви последици след първото задиране ?
                    Последно редактирано от viki terzieva; 26-01-13, 18:15.
                    Който не кара той не пада :mrgreen:
                    http://vbox7.com/play:84a1f27e

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                      ...Това на майтап ли са го написали или...?
                      Тц. Беше си съвсем, съвсем сериозно. Дебелата теория беше че щом трябва да чете, значи не знае. Щом не знае - не трябва да му пипа мотора.

Коментар

След като свалих цилиндъра разбрах проблема. Беше останало парченце от старата зегерка и сега пак на шлайф направо умирам от яд за дето не проверих за остатъци първо.

Коментар

Другият път проверявай не само парченцата от зегерката,също има бутало и сегменти,всичко трябва да излиза или цяло или всички съставни части от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от belsss1 Преглед на мнение
                            След като свалих цилиндъра разбрах проблема. Беше останало парченце от старата зегерка и сега пак на шлайф направо умирам от яд за дето не проверих за остатъци първо.
                            Един съвет от мен ,ако комплекта бутало сегменти зегерки и бутален болт са ти китайски,тайвански или нещо от сорта те съветвам да си вземеж едни хубави истински зегерки със закалка,защото горе упоменатите не стават- просто са сгъната тел без никаква закалка и след малко експлоатация изкачат и задират
                            Който не кара той не пада :mrgreen:
                            http://vbox7.com/play:84a1f27e

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Тц. Беше си съвсем, съвсем сериозно. Дебелата теория беше че щом трябва да чете, значи не знае. Щом не знае - не трябва да му пипа мотора.
                              Така си е. В България се тачат майсторите, дето се тупат в гърдите "Аз от 25 години съм в тоя канал" Аз го контрирам, че колата е на 10 год и няма нищо общо с тези отпреди 25 Тъпанара ми изкриви гредата при вдигане с крик. Това на Сивик, но оттогава вече 10г не ходя при майстори, а чета менюали
                              Друг, известен мото-майстор, ми счупи касетата на съединителя, използвайки единия и зъб за контра.
                              Аз не вземам да правя мотор, за който не мога да намеря менюал, нека го правят майсторите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X