Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор DT125- ремонт???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карбуратор DT125- ремонт???

Колеги имам проблем с карбуратора на моторетката, който не мога да разреша сам и се нуждая от вашето мнение и съвет. Наложи ми се да настройвам карбуратора и що да видя главата на болтчето за регулирането на сместа (въздуха) направена на кайма някоя умна глава в миналото е ръчкала ръчкала и прорезът за отверка е съсипан и не мога по никакъв начин да го завъртя, за да регулирам карбуратора камоли да отвия болтчето и да го подменя. Та въпросът ми е дали случайно някой стругар ще може да го извади някак, и дали въобще се продава някъде ново отделно само болтчето а не цял карбуратор? (Поради късният час не мога да представя снимка, но ще се опитам утре да щракна една, за да видите какво е положението)

От: Карбуратор DT125- ремонт???

За по-големи диаметри има шпилковадачи. Представлява заострено, кръгло метално парче с нарязана обратна спирала. Пробива се малка дупка в откъснатият болт, в случая замазан. Навива се на обратно и така, като се затегне в пробитият отвор, започва да развива болчето. Ако се пробие малка дупчица, може да вкараш малка отверка. Би трябвало да е месингово, така че отверката с повече натиск ще си направи място. Друг отчаян метод е "разпробиване" с голяма боргия, но трябва да се направи с машина обръщаща посоките на въртене. Идеята е че при по големи обороти на обратен ход може да развие нещото. Тези интервенции са опасни, лично аз не се сещам за други идеи. И все пак ако пробваш сам да правиш каквото и да е, напръскай предварително да накисне с препарат, който евентуално да размие споените окиси.
    И да, със сигурност ти трябва ново.
    Последно редактирано от dab4i_125; 11-01-13, 11:25. Причина: допълнение

Коментар

Благодаря колега информацията ти ще ми е много полезна, при всички случай ще занеса карбуратора на майстор няма да се захващам сам защото нямам нужните инструменти, а и не искам да стане по-зле . Това, което ме интересува повече е дали ще мога да си намеря само болтчето или ще трябва да си търся направо цял карбуратор?

Коментар

Аз лично търсих, но нищо не открих за това което ми трябва, навсякъде само цели карбуратори продават май ще се търси втора ръка от някъде!!! :X

Коментар

Карбураторът е занесен на майстор, сега остава да чакам да ми отговорят дали ще може да се направи.

Коментар

Няма невъзможни неща. Много пъти както беше написано и по нагоре, слага се обратна центрова....... бургия или подходящ инструмент и когато тръгне да се разпробива.... започва да се развива. Дано да си уцелил точният човек.
            EXC TPI 2019

Коментар

Човекът има доста опит в тази сфера, така че мисля че ще се справи! Утре или други ден ще отида да видя докъде е стигнал.

Коментар

Имаме развитие!!! Днес ходих до майстора успял е да отвие болтчето и се установи че главният виновник за цялата каша е една тъпа малка пружинка която служи като контра, за да не може да се отвие болтчето от вибрациите. Каза че ще го направи, но преди това трябва да намеря нова такава пружинка която да е широка 5мм. Започвам ровене и търсене!!! Пожелайте ми късмет, защото ще ми е нужен!

Коментар

Аааа за малко да забравя, майсторът ми предложи да направи новото болтче малко по-дълго от старото така че ако се случи отново нещо с него да може да се направи без да се разпробива. Според мен това няма да попречи на нещо, но все пак кажете и вашето мнение дали е добра идеята.

Коментар

Няма проблем да е по дълго. Ако не намериш пружина, кажи на майстора да ти направи. Той знае как, стига да има тел
                    EXC TPI 2019

Коментар

Пружината е намерена и дадена на майстора! Ще очаквам тези дни и карбуратора.

Коментар

Ето го и готов!!! Дори вече е монтиран и на мотора но все още не е тествам защото стана късно, утре ще се настройва и тества. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P230113_19.23.jpg
Прегледи:1
Размер:87.1 КБ
ID:5445916

Коментар

Днес го изпробвах всичко е чудесно върви много добре но едно нещо ми направи впечатление, в ниските обороти леко глъхне и след това изчиства и се изстрелва на какво може да се дължи това? Болтчето на въздуха е отвито на оборот и половина сега! Ще изчистя свещта и ще видя след известно време в какво състояние ще е.

Коментар

Аз съм с ТДР 125 , като двигателите май са еднакви с на ДТ-то. Моя карб е Деллорто 30мм. Винта за въздуха ми е развит на 2.5 оборота. Мотора пали и върви супер , при проверка на свеща след едно от каранията цвета й беше керемиден ! Предполага се ,че без да искам съм го погодил .... май...

Самото глъхнене е от настройката на карба / според мен , нека по-опитните да поправят ако греша/ , а за прехода от ниски към високи играе роля YPVS.
                            Според това как са ти настроени / развити-завити/ жилата , се променя и работата на двигателя.
                            Общо взето имаш 3 случая / поне при мен е така/
                            1. 1 жило завито до край, другото отвито до край - мотора няма ниски, но във високите ще ти скъса ръцете , образно казано... - за гората НЕ е удобно и по мой-наблюдения загрява повече мотора....
                            2. Обратния случай , мотора няма високи и силата е основно в ниските /не очаквай да е като на 4т/ , но просто нямаш това усещане за ''ритника'' при влизането във високи обороти...
                            3. Стандартните настройки - там жилата са почти равно завити... Има ниски и след 5-6К оборота се усеща как влиза във високи и поторчето полудява...

Аз лично тръгнах от стандарт настройките и дадох лек превез на високите. Хем имам ниски, хем усещам ''кик-а'' на високите...

П.п Виж темата ми за YPVS , и ще видиш какви експерименти съм правил с настройките и до какъв извод стигнах... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124622
                            Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 24-01-13, 14:57. Причина: Допълнение...
                            Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Колега точно това ми трябваше благодаря!!! Може ли да погледнеш ето тази темичка http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153006 и най-вече последния коментар? Аз ще ръчкам мотора утре, тъй като сега стана късно и студено и ще пиша каква е станало!
                              Последно редактирано от marto_c; 24-01-13, 17:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X