Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с Балкан 50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с Балкан 50

Здравейте фенове на Балканчета . Имам няколко въпроса към вас . Аз имам две Балканчета и все не мога да им нацеля центровката . Моля някой по-адекватен от мен да ме светне по въпроса . Втория въпрос е как да си накарам фара да светне пробвах какво ли не но.....

От: Проблеми с Балкан 50

Трябва ти часовник който да ти покаже на какво разстояние е буталото от ГМТ. Ако нямаш такова нещо става с шублер, отверка, клечка.....
    Закарваш магнета на положение гърбицата да е отворила макс. чукчето и правиш луфта на чукчето. Като го направиш с помощта на часовника правиш момента на палене.
    EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от lubitelq Преглед на мнение
      Здравейте фенове на Балканчета . Имам няколко въпроса към вас . Аз имам две Балканчета и все не мога да им нацеля центровката . Моля някой по-адекватен от мен да ме светне по въпроса . Втория въпрос е как да си накарам фара да светне пробвах какво ли не но.....
      На Балканче центровка трудно се прави. Не би трябвало да е така, ма капризни са.
      На първо място провери дали маховика е зацепен правилно към коляновия вал. Там има едно щифтче което влиза в канала на маховика, но много често опуска и малко ако мръдне - центровка няма. После направи разстоянието между чукчето и наковалнята едвам да отваря при положение на гърбица. Трябва да е 0.3 мм., но по-добре да е по-малко. След това регулирай на 1.5 мм преди ГМТ чукчето да започне да отваря. Навремето ползвахме тънка цигарена хартия защипана между чукчето и наковалнята, леко я придърпваш и като почне да отваря я изпуска. Тези 1.5 мм преди ГМТ си ги бележи на маховика и корпуса на двигателя за да се ориентираш за момента на отваряне.
      Схемата при Балканчето е: един ден караш, два дена центроваш.

П.П. За фара, виж кабелите които излизат от магнета, единия е за запалването другия е за светлините. Не помня вече кой кой е, но във всеки случай трябва първо да го запалиш, а после да търсиш светлините.
      Последно редактирано от Chicho1; 02-01-13, 21:13.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
        На Балканче центровка трудно се прави. Не би трябвало да е така, ма капризни са.
        На първо място провери дали маховика е зацепен правилно към коляновия вал. Там има едно щифтче което влиза в канала на маховика, но много често опуска и малко ако мръдне - центровка няма. После направи разстоянието между чукчето и наковалнята едвам да отваря при положение на гърбица. Трябва да е 0.3 мм., но по-добре да е по-малко. След това регулирай на 1.5 мм преди ГМТ чукчето да започне да отваря. Навремето ползвахме тънка цигарена хартия защипана между чукчето и наковалнята, леко я придърпваш и като почне да отваря я изпуска. Тези 1.5 мм преди ГМТ си ги бележи на маховика и корпуса на двигателя за да се ориентираш за момента на отваряне.
        Схемата при Балканчето е: един ден караш, два дена центроваш.

П.П. За фара, виж кабелите които излизат от магнета, единия е за запалването другия е за светлините. Не помня вече кой кой е, но във всеки случай трябва първо да го запалиш, а после да търсиш светлините.
        Колега това за центровката малко ме съмнява щото си я направих моята на 1.2 и за 2 месеца е мръднала на 1.4 . А 1.5-1.6-1.7 се прави за дълъг път да не загрява едно време дядката ходеше с балкан до морето и обратно а ние живеем в Казанлък. Може и 2.0 да се направи но не пали на ритач трябва 3-4 метра бутане да запали.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-01-13, 13:06.

Коментар

Първоначално публикуван от belsss1 Преглед на мнение
          Колега това за центровката малко ме съмнява щото си я направих моята на 1.2 и за 2 месеца е мръднала на 1.4 . А 1.5-1.6-1.7 се прави за дълъг път да не загрява едно време дядката ходеше с балкан до морето и обратно а ние живеем в Казанлък. Може и 2.0 да се направи но не пали на ритач трябва 3-4 метра бутане да запали.
          Може!
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Моето го карам в София и като вляза в задръстване ми губи мощност, предполагам че загрява. Колко трябва да му е центровката за да не загрява когато не се движи а маневрира между колите.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_tam Преглед на мнение
              Моето го карам в София и като вляза в задръстване ми губи мощност, предполагам че загрява. Колко трябва да му е центровката за да не загрява когато не се движи а маневрира между колите.
              Загрява щото няма обдухване в задръстването. Центровката му трябва да е 1.5 мм преди ГМТ. Няма специална центровка за задръствания. По принцип при по-малко предварение пали лесно на манивела, но е "по-слабо" и вдига по-малка скорост. При по-голямо предварение върви повече, но пали по-трудно. Става въпрос за разлика в десети на центровката. Има значение дали я правиш с индикаторен часовник /точно/ или завираш отверка или пирон в отвора на свеща и гледаш "на око". Всяка една неправилна центров ка в"+" или "-" води до влошено изгаряне и загряване на двигателя на ход.

Коментар

Бедна ти е горивната смес, направи я по-богата и няма да загрява толкова.
                Балкан 50 MX/ Suzuki DR 125/ Honda Dominator 650/ KTM 250 SX
                Opel Frontera 2.3TD/ Lada Niva 1,7/ VW Golf MK2/ Mercedes 190D

Коментар

И бензинът не гори както трябва. Изпарява се лошо, и е с високо октаново число. Оправя се с разни добавки, но не знам нещо налично и работещо.

Коментар

Добре де, ако направя сместа по богата започва да работи на по високи обороти и когато седи на място ще грее повече. Или аз не разбирам нещо?

Коментар

Добре де, ако направя сместа по богата започва да работи на по високи обороти и когато седи на място ще грее повече. Или аз не разбирам нещо?
                      Балканчето Хонда не може да стане. Направи си центровката и нивото на карбуратора колкото трябва и си го карай.

Коментар

Центровка се научих как да си правя обаче поплавъка е преправян като му е добавено по високо магаренце и като сложих нов поплавък и бензина преля.
                        Чичо, как да разбера какво е нивото и колко трябва да бъде?
                        Когато му давам газ на място се форсира без да се дави но в движение се забавя и иска по високи обороти.

Коментар

Центровка се научих как да си правя обаче поплавъка е преправян като му е добавено по високо магаренце и като сложих нов поплавък и бензина преля.
                          Чичо, как да разбера какво е нивото и колко трябва да бъде?
                          Когато му давам газ на място се форсира без да се дави но в движение се забавя и иска по високи обороти.
                          А сега, де...
                          Като разглобиш карбуратора ще видиш, че на поплавъка се е отбелязало докъде е бил бензина.
                          Държиш карбуратора хоризонтално, полавъка да опира свободно на съчмата на игления клапан и тогава белега от бензина на полавъка трябва да е вертикално.
                          Точни данни в мм не мога да ти дам, ако някой знае ....
                          Намери си оригинален поплавък или карбуратор, или от друга машинка.
                          Така пред компютъра друг съвет не се сещам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X