Колеги преди 2 седмици моторетката ми излезе от ремонт смених буталото и шлайфах цилиндъра, направих разработката на мотора и установих, че атак-клапата хем работи хем не. Странно нали? Когато включа на контакт клапата прави чека, като запаля мотора и подам газ клапата се движи и работи, но кача ли се на него да го карам не се усеща никаква разлика в вървежа все едно не отваря дори мотора не променя звука си, а преди ремонта звънтеше много и се усещаше как работи тази клапа, другото което е е че мотора е с спортен резонатор и при отварянето на клапата се чува разликата.Искам мнение от Вас дали може да е нещо от клапата или след смяната на буталото нещо се е разцентровало и как може да се оправи? Малко е объркана ситуацията затова ако има нещо неясно питайте!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
DT125- YPVS странен проблем???
Свий
X
-
От: DT125- YPVS странен проблем???
Регулирана ли е правилно? Има едно отворче, в което се застопорява щифт /или може опашка от свредло/ ,за да фиксира положението на клапата в покой и се регулира от жилата.Силата е нищо без контрол.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеРегулирана ли е правилно? Има едно отворче, в което се застопорява щифт /или може опашка от свредло/ ,за да фиксира положението на клапата в покой и се регулира от жилата.Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
-
Да гледал съм клипчета в интернет може би всичките, които са в yotube и според мен е регулирана правилно, вярно е че това е доста деликатна работа.Свалих резонатора и погледнах при чека си отваря и затваря както трябва, сложих резонатора махнах задното гърне да пробвам и без него но все същото. Ще отида да проверя отново какво е положението относно регулирането.Съмнява ме дали майстора който прави двигателя не е разбазикал нещо.
Коментар
-
Казваш , че си шлайфал цилиндъра. Тези мотори не са ли с никасилово покритие? Карал съм YZ125 2001 година с чугунена риза и мотора работеше точно по описания от теб начин . При проверка като го изфорсираш на място клапата си работи, но в движение направо все едно я няма . Дано да е от регулировка а не от лошо изработена риза.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнениеКазваш , че си шлайфал цилиндъра. Тези мотори не са ли с никасилово покритие?Yamaha WR 200
Коментар
-
Обновявам темата, защото имам някой нови въпроси. YPSV-сът е най-непонятното нещо за мен в този мотор. Днес забелязах нещо което ми привлече вниманието и се питам така ли трябва да е или не:Забелязах, че там където ел. моторчето жилата са обърнати смисъл не са еднакви номера с тези отдолу на снимките се вижда кое къде отива отгоре 2 е свързано с 1 отдолу и 1 отгоре с 2 отдолу. Та искам да попитам така ли са си по принцип или не? (При преинсталирането на компютъра ми загубих мануела на мотора и не мога да погледна там как е дадено)
Коментар
-
Здравей, колега. За работата на тези клапи ти трябва акумулатор (не знам кой модел е но при дт125 1990 година бе нужно да има акумулатор). А за клапите би трябвало така да е правилния ред на зацепване. Най-добре е да погледнеш в мануал или някаква снимка по-отблизо на същото моторче.
'05 Suzuki RM 250
Коментар
-
Акумулатор има нов мисля, че пооправих нещата с тая клапа всичко опира до свободно време, ръчкане на жилата и тестове, накрая остават така както е най-добре за тоя дето ще кара мотора и всичко е на 6. Доста въртене падна докато ги нагодя така че да ми хареса.
Коментар
-
Първоначално публикуван от marto_c Преглед на мнениеАкумулатор има нов мисля, че пооправих нещата с тая клапа всичко опира до свободно време, ръчкане на жилата и тестове, накрая остават така както е най-добре за тоя дето ще кара мотора и всичко е на 6. Доста въртене падна докато ги нагодя така че да ми хареса.
Поздрави!Yamaha WR 200
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар