Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно 2т крос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно 2т крос

Здравейте,
    досега съм карал симсон с51 ендуро и мз 150. Симсона за 2години и 1 лято навъртях около 4500 километра, а мзто почнах да го карам тази година. За жалост моторите вече ми се струват много слаби. Искам да си взема нещо за около 1000-1300 лева 2т 125 цц. 55 килорграма съм на 14 години. Искам го да карам в кал и да катеря баири и да скачам малко. Въпроса ми е колко горе долу гори това нещо, защото мзто, което карам гореше около 4к/100км. Искам някакъв модел дето не е 40 конски сили, а да е по-малко за да ми гори горе - долу 4 л на 100 км. Другото което е буталото. Няма да му давам все ряз и ако го карам само от време на време с докрай опънат масур колко ще издържи буталото. Мисля да не го сменям в близките 2 години понеже аз не минавам повече от 2000 километра на година и нямам дълги местности да поддържам 80км в час. Та това са ми въпросите

От: Въпрос относно 2т крос

По това , което си написал според мен е по добре да се ориентираш към 125сс или 200сс но ендуро. Аз съм карал кавазаки кдх125 много бях доволен от мотора и ако не бях 100 кила сигурно още щеше да си го карам но ми умаля. С твоите килограми ще лети , но пак ще ти умалее. Влез в мобилето има кдх-сове доста харесай си някой и иди го пробвай. За разхода бих казал , че гореше около 6/100 но пак е относителен въпрос. Сега карам КХ125 и под 10/100 не мога да го сваля. Относно смяната на буталото при кроса се сменя общо взето на всеки сезон дори и при твоите километри понеже двигателя е изпилен до предела му и бързо се износва буталото и сегмента. При ендуро моторите можеш да си позволиш да сменяш буталото доста по рядко, но при самото му закупуване хубаво да свалих цилиндъра заедно с главата без да ги разделяш, е гарнитурата горе е скъпа и да си замериш буталото дали е износено. Вече според измерването ще прецениш дали да го подмениш.

Коментар

Благодаря за отговора bascho. Очевидно кросовите мотори няма да ми свършат работа понеже няма да имам финансова възможност да сменям всеки сезон бутало. Все още се чудя дали да се отказвам. Мисля за нещо което не е чист крос пак е крос, но не е чист за да не му сменям бутало редовно. Какво може да предложите?

Коментар

е такова животно дето хем да е крос пък хем да не е няма . Вземи си еднуро моторче мисля че няма да съжаляваш . Аз съм имал кдх125 и още съжалявам ,че го продадох. За по големите двигатели също само хубави неща съм чувал така, че според мен се насочи към кдх200 -250 . Много приятни са за каране, не са така резки като кроса, имат мощност и в ниските обороти е малко по тежки са но не може хем х.я до края хем душата в рая .

Коментар

Потърси също Honda CRM ,Suzuki RMX, KTM EXC, Yamaha WR. Чат пат излизат читави моторчета на добри пари.
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Колко гореше 125 кдx. И ако си взема такъв мотор на него също ли трябва постоянно да му сменям бутало. Аз досега съм карал мз 150 и не съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X