Здравейте колеги. Имам проблем със силно забиване (прекъсване) на двигателя малко над средни обороти. На всяка предавка забива и все едно имам ограничител, но примерно на 3-4 хил. обр. Става въпрос за Aprilia MX50 с двутактов двигател Minarelli AM6. Съмнявам се дали електронното CDI запалване се е развалило. Дайте съвет как може да се провери дали е със сигурност в него проблемът? Не ми се купува ново CDI запалване само за да разбера, че проблемът продължава. Също така не мога да намеря от някой в София, само да го пробвам и да видя дали няма да се оправи това забиване.
Въпреки това моторчето пали от раз и работи без проблеми на празен ход. Проверил съм стойностите от магнета при маховика и дава точните стойности, както по упътването на мотора. Купил съм нова свещ NGK за модела, кабелът и лулата са добре. Мисля, че проблемът не е в карбуратора, защото сложих друг за проба и мотора си забива по същия начин. Пробвал съм всички настройки, различни жигльори, позиции на иглата. Двигателя променя работата си, става съответно по-беден или богат, но забиването си е едно и също.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и идеи по проблема
Въпреки това моторчето пали от раз и работи без проблеми на празен ход. Проверил съм стойностите от магнета при маховика и дава точните стойности, както по упътването на мотора. Купил съм нова свещ NGK за модела, кабелът и лулата са добре. Мисля, че проблемът не е в карбуратора, защото сложих друг за проба и мотора си забива по същия начин. Пробвал съм всички настройки, различни жигльори, позиции на иглата. Двигателя променя работата си, става съответно по-беден или богат, но забиването си е едно и също.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и идеи по проблема

Коментар