Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със забиване и електронно CDI запалване на Aprilia

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със забиване и електронно CDI запалване на Aprilia

Здравейте колеги. Имам проблем със силно забиване (прекъсване) на двигателя малко над средни обороти. На всяка предавка забива и все едно имам ограничител, но примерно на 3-4 хил. обр. Става въпрос за Aprilia MX50 с двутактов двигател Minarelli AM6. Съмнявам се дали електронното CDI запалване се е развалило. Дайте съвет как може да се провери дали е със сигурност в него проблемът? Не ми се купува ново CDI запалване само за да разбера, че проблемът продължава. Също така не мога да намеря от някой в София, само да го пробвам и да видя дали няма да се оправи това забиване.

Въпреки това моторчето пали от раз и работи без проблеми на празен ход. Проверил съм стойностите от магнета при маховика и дава точните стойности, както по упътването на мотора. Купил съм нова свещ NGK за модела, кабелът и лулата са добре. Мисля, че проблемът не е в карбуратора, защото сложих друг за проба и мотора си забива по същия начин. Пробвал съм всички настройки, различни жигльори, позиции на иглата. Двигателя променя работата си, става съответно по-беден или богат, но забиването си е едно и също.

Ще съм благодарен на всякакви съвети и идеи по проблема

От: Проблем със забиване и електронно CDI запалване на Aprilia

Мъките продължават.
    Купих ново CDI, но мотора продължава да си забива и прекъсва на всички скорости както преди. Дайте съвети, че ще се побъркам. Или ако някой знае сервиз, в който могат да ми помогнат, близо до Дианабад (София), че далече с това забиване не мога да стигна...

Коментар

Възможно ли е цялата тая сага с проблемите да идва от преебани клапи? Свалих моите да ги погледна и ми се стори, че някой преди мен ги беше побългарявал. Имат лепена и подлагана малка пластинка. На пръв поглед затварят, но може да не работят като хората над средни обороти. Я кажете от къде в София да търся клапи за Minarelli AM6 двигател. Така и така съм тръгнал по схемата проба-грешка, може тоя път за ми върже с тия клапи

Коментар

Клапи-Малоси имам.Продават се на парче.
        0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Първоначално публикуван от nikomotor1 Преглед на мнение
          Клапи-Малоси имам.Продават се на парче.
          Ще ти се обадя да се разберем за клапите.

Коментар

Колега оправи ли мотора че аз имам същия проблем

Коментар

колега такова нещо може да се случва също от свещи обърни внимание

Коментар

Не знам на твоя мотор да ли го има това нещо,но моя доминатор на пачия крак има един датчик.И когато степенката ти не е прибрана добре,и ли както беше в моя случай се беше развалил датчика.Мотора си палеше работи добре на обороти,но помъчиш ли се да тръгнеш и вдигнеш оборотите мотора забива,все едно някой му спира тока!
                HONDA DOMINATOR 650
                ОРЕЛ ASTRA
                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Ако така продължиш ще смениш всички части по мотора и пак ще ти прекъсва при високите обороти!!! вече няколко дни ме мъчи същия този проблем, и едва снощи открих причината! РАЗБИТ ЛАГЕР НА КОЛЯНОВАЛА от страната на ротора, при големи обороти ротора буквално стърже в статора !!!!!!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X