Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

Здравеите колеги моля за съвет във връзка с следния проблем
    ще започна от началото тази пролет си купих втория мотор , след дълго чудене реших отново да е двутактово ендуро както
    предишния (Yamaha TDR)
    след има няма два месеца каране и всевъзможни проблеми доиде ред и на съединителя ,при каране на високи обороти към 80-90 км/ч
    лоста на съединителя започна да омеква и след още 50 км караики с около 80 км за да не ме згазят колите на магистралата някои от които пълни копелета и изпреварват без дори да сменят платното минаваики покраи мен на 30 см растояние съединителя съвсем омекна , опитах да го притегна от гаиката регулатор под лоста , чу се прищтракване и остана перманентно зацепен към двигателя а жилото му изтелгено и свободно. Прибрах се някак без съединител и отворих капака на двигателя
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:81.6 КБ
ID:5984187 - поглед под капака към съединителя

Име:2.jpg
Размер:155.5 КБ
ID:5984188 - поглед на вътрешната страна на капака

исках да проверя дали проблема няма да се окаже във връзката където жилото предава усилието на механизма на съединителя но стигнах до задънена улица, сигурно нещо не мога да съобразя

Име:4.jpg
Размер:132.2 КБ
ID:5984189
    под този триъгалник има три съчми в легло и когато жилото дръпне лостчето на триъгалника тои целия се премества настрани в посока към двигателя и преполагам би трябвало да притиска съединителя и така да го накара да отлепи

Име:5.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:5984190 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5984191
    намерих този триъгалник и съчмите под него разместени но когато ги наместих и сглобих двигателя , при натискане лоста на съединителя нищо не се промени а триъгалника и съчмите под него отново излязоха от гнездата си, ако
    разсъждавам правилно нищо не държи тригъалника и съчмите на мястото си освен пружината която се вижда

Име:3.jpg
Размер:114.6 КБ
ID:5984192
    също не виждам нито един механизъм които да върне триъгалника на мястото му когато отпусна ръкохватката на съединителя (или това става от пружините на самия съединител)
    чудя се дали тук не липсва нещо , например външна спирална пружина , това което се вижда на капака отвън е оста на триъгалника Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:142.4 КБ
ID:5984193 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.jpg
Размер:215.2 КБ
ID:5984194

не мога да съобразя защо се разместват съчмите и тригъалника след като го зглобя правилно , може би съединителя е пропаднал навътре и има празно място между двата механизма в което триъглника се рамества но като гледам как само това го държи ми изглежда недостатъчно Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:114.6 КБ
ID:5984192

моля помагаите ,от юли месец мотора седи така и искам да покарам още малко преди края на сезона

От: Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

По схематаhttp://www.oemmotorparts.com/oem5.as...&L2=AP_TUR1_JA това,което се вижда отвън на капака,не е ос,а шпилка М8Х16,с която трябва да обереш хлабината/позиция 4 на схемата/ има и контра гайка.При отпуснат съединител хлабината трябва да е съвсем малка,тогава всичко ще си стои на мястото.Това го пиша само от картинките,не съм го виждал на живо но според мен е доста нескопосано изпълнение.

Коментар

Re: Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

Дам, хлабината трябва да се регулира. Най вероятно затова е започнал да пропада съединителя. Разхлабила се е контрагайката и регулиращия болт е започнал да се развива. Дори на снимките се вижда че е развит.
      Жилото ми изглежда прекалено раздърпано, трябва да се смени.
      A Lone Rider

Коментар

От: Re: Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

Огромни благодарности на включилите се в темата , върнах се при мотора малко неуверено и всичко се оказа от тази ос. Няма никакъв смисъл да се натяга жилото от ръкохватката на съединителя защото това само би изкрвило рамото на триъгълника , вместо това цялата регулация е в тази смешна ос , имам обаче мипсваши части гаиката ппри мен липсва както и други но ще си напраява такава
        липсва част номер 5,6,16 по схемата по горе.
        Пробвах с винтче и зегерка на място на тази ос (номер 4), затворих двигателя и ръкохватката на съединителя оживя , ще пусна снимки скоро
        ще се постарая повече с инструментите тези 2-3 дни и ще пиша
        дано успея да затворя този двигател слагики всичко точно на мястото LOLL

Коментар

От: Моля за помощ със съединителят на APRILIA TUAREG 125cc

скъсах жилото на априлиа етх 350 и за да го сменя трябва целия капак заедно със ангренаж и всичките работи там ли да сваля за да сменя жилото ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X