Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki kx 250 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kawasaki kx 250 1997

Така харесал съм си 1 кавасаки кх 250 , но четвъртата му скорост не включвала. Някой някаква идея от какво може да е. Човека каза че все едно я нямало направо. Възможно ли е зъбчатките за 4та хич да ги няма ? Ако да зъбчатките на коя друга година стават за този мотор ?
    Благодаря предварително.

От: Kawasaki kx 250 1997

А 5-та влиза ли нормално . По принцип превключването става с един механизъм като вилица. Аз два пъти съм зацепвал и ми се струва , че не може да се зацепи неправилно вилицата , но ............ . Преди 2 години на РМ 125 2001 година след като мъ събрахме двигателя на пробното кръгче се оказа , че мотора беше само с 3 скорости от 1-ва до 3-та. Оказа се , че сме пренатегнали един шестограм, който държеше механизма предаваш движението от скоростния лост на оста с вилицата .
    Според мен си потърси мотор който няма проблем освен ако цената на този не е много съблазнителна . В ebay съм почти сигурен , че ще намерих каквото ти трябва но отвориш ли двигателя е хубаво да смениш и лагери , семеринги, препоръчително е и била , което ще оскъпи ремонта със едни 150лв ако оставиш биелата както си е . Добре си направи сметката и успех с покупката
    Последно редактирано от bascho; 23-08-12, 19:16.

Коментар

Абе мотора е от мобиле.бг и човека каза че другите включвали добре. Ясно ми е че после ако се отвори ще става голяма смяна и се колебая какво да правя ..

Коментар

Всичко зависи от цената и от това дали имаш нужния инструмент и опит да подмениш всичко. Ако вземаш мотор с идеята да го правиш то е добре ремонта му + цената да легнат на някаква средна цена на която върви този мотор. Плюса е , че ще караш обслужен мотор на прилична цена . Минуса са много главоболия, които може да изскочат . Ако ти е наблизо нищо не губиш да го идеш да го пробваш.
        Иначе ако са само скорости ето ти два варианти в зависимост какво имаш повредено:

http://www.ebay.com/itm/97-98-KX250-...r#ht_681wt_699 - около 190$ с мито и пощенски такси .

http://www.ebay.com/itm/97-KX250-Tra...r#ht_681wt_699 - около 130$ с мито и пощенски такси .

Лично аз залагам да има нещо счупено по цилиндъра с канали или вилиците от втория линк . Но докато не се отвори двигателя всичко е само гадаене на сляпо.

Но тук идва следващия въпрос дали продавача коректно е обявил годината. Лично моите наблюдения са , че моторите в мобилето са подмладени минимум с 3 години най често с 5. Качи снимки тук и ако можеш поискай от продавача номер на рама и двигател. Тук колегите ще ти отговорят коя година е моторчето

Коментар

..Но тук идва следващия въпрос дали продавача коректно е обявил годината
          Като се сетя, какви разправии имах с едни части преди време, купени от същия продавач/ той си е потребител или участник, тук във Форума/, които бяха обявени за мотор 19..година ,а те се оказаха за доста по-стар модел, ....и после връщане ....
          - Ма, щи върна само полвината пари.... Добре, по-добре половината отколкото нищо.

Аз, от този продавач и болтче не искам подарък - камо ли, мотор да си купя......!
          Силата е нищо без контрол.

Коментар

bascho ти също си взимал части от този продавач и за kx 125 ме беше съветвал да внимавам за него.Наистина има профил в форума. Годината на мотора съм я проверил в bikepicks и е с 3-4 години подмладен. Може би ще ида да го видя и тогава ще решавам .

Коментар

оооооооо ако става дума за Dobri-mobri или там както се пишеше по добре не рискуваи е моя съвет. Особено като знам , че продава и такъв мотор на части съмнява ме да продаде този без пари вместо да оправи 4-та скорост и да си го продаде на висока цена. Аз наистина купих от него водач за веригата в отлично състояние от , кйто бяха останали само алуминиевите страници . Да не споменавам двата радиатора в които като сипах вода и станаха 2 струйки от единия. Да не говорим , че и дума не можа да стане за връщане. Та всеки сам си решава. Кажи каква му е цената на този мотор дето толкова мислим какво му има . Какви са ти изискванията за мотора.

Коментар

оооооооо ако става дума за Dobri-mobri или там както се пишеше....
                Явно, не само аз съм се опарил....
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...205&f1=details Ето го мотора.Когато аз взимах части от въпросният колега бях много довел.Всичко си беше наред.

Коментар

Как няма да се подмладяват мотори на обява като "купувачите" искат хем да е нов, хем да е евтин. Не стига това, ами като му кажеш смених биела, лагери, бутало... и той си казва: "Ооо, този мотор е цепен, нищо не става от него. Ще търся друг. Мотори има много". Ако му кажеш, че нищо не си сменял, а само мазал веригата и лъскал (поддържане един вид), той пак се отказва - "Тц, този мотор не е поддържан добре и ще налея 1000 лева в него. Не. Ще търся друг".
                    Затова масово се пише по-нова година. Клиентът е по-склонен да плаща за година, вместо за качествена стока. Или поне изрядна и в много добро състояние такава.
                    Тия дни и моя седеше за продаване. Имаше същия модел, но по-млад с три години . Точно тази година се различават перфектно само по снимка, но човекът си е написал смело каквото е искал и дори е по-скъп, а не е по-хубав даже на вид от моя. Ама предния му калник бил остър (от мотор 2008-ма, ама кой да ти ги познава чак пък толко), пък моя бил по-грозен (оригиналния дефакто). Еми един калник е 45 лева, иди си купи окапал мотор за същите пари с новия калник, дай 5-600... и повече лева да го оправиш да тръгне както му е реда и си се кефи на калника.
                    Колкото до споменавания съфорумник и аз съм "купувал" нещо от него и се оказа голяма реликва. Платих си разходите за транспорт да го видя че не става и че не само е много старо, ами и не отговаря на описанието ... и така.

Коментар

Единственото нещо което ме кара да ида да го видя е че не е каран в България и има документ за покупко-продажба

Коментар

Не виждам какво значение има къде е каран мотора ако е поддържан с мерак.Сигурно 90% от моторите на колегите от форума , които си ги продават по една или друга причина са в къде къде по-добри техническо състояние от тези напарфюмираните в мобилето дето са уж нов внов уж след основен ремонт и така нататък . Цената на този мотор ако го даде на 1000-1100лв и аз бих го взел та да си заслужава риска от това , от това което може да изскочи . Иначе на на тази цена и още 600-700лв за ремонт ще си намериш готов за каране .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X