Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Центровка/реглаж на изпускателни клапи при КТМ 250 - 96г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Центровка/реглаж на изпускателни клапи при КТМ 250 - 96г.

Колеги,
    някой знае ли как се прави центровка/реглаж на изпускателните клапани при КТМ 250 - 96г. Миналата седмица се върнах в клуба на двутактовите с въпросното моторче, но то няма никаква мощност. Момчето, от което го взех ми каза, че целия механизъм между буталото и ауспуха е сменян, но не е правена центровка. А моторчето пали от раз, работи - прекрасно, но мощността му, сигурно е половин магаре. Възможно ли е изобщо такава загуба на мощност от един реглаж или няма компресия, т.е. е за основен ремонт? А двете неща не са ли свързани, при неправилното отваряне на клапите да губи налягане? И как да ги регулирам? Извинявам се за малко разхвърляните въпроси, но стария ми мотор нямаше такива клапи и съм малко като в небрано лозе.

От: Центровка/реглаж на изпускателни клапи при КТМ 250 - 96г.

Затова е нужен специален инструмент от КТМ,защото първо се наглася буталото(с КТМ-уреда) на ГМТ (има различни дебелини гарнитури) и после при отворена глава се наглася(с КТМ-уреда) клапата при затворено положение и след това,зависи как искаш да е мотора има три вида пружини за клапата.

Коментар

Благодаря за отговора колега, но нямам специален КТМ - уред.

Коментар

Няма ли вариант да стане без него?

Коментар

Моля, модераторите да изтрият темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X