Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Yamaha yz 85 2006 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Yamaha yz 85 2006 г.

Здравейте, проблемът ми е следният. Както си карах моторът почна да прекъсва, угасна и не запали повече. Понеже го тиках отдалеко и се стъмни го оставих и не му гледах свеща. На другия я погледнах, даваше си искра пробвах да го запаля, запали и се чуваше тракане, работи 5-6 секунди и угасна пак. Предварително се извинявам, нов съм във форума !

От: Проблем с Yamaha yz 85 2006 г.

Има ли разлика в трудността на ритането (компресията)? Най-лесното, което аз бих направил, е да му сваля главата и да видя колко е луфта на буталото в цилиндъра и дали има наранявания по челото му и стените на цилиндъра, както и за подозрителни стружки. Евентуален луфт в буталния болт и/или биелата също ще се хване така. Точно в кое от двете е луфтът може само да се гадае.
    Понеже са минали няколко дни откато си направил спитването, кажи има ли развитие и какво е. Дано се оправи бързо машинката

Коментар

Отворих цилиндъра, буталото вътре имаше голям луфт и има едно като петънце в долната част на цилиндъра игловия лагер вътре в буталото беше разбит. По челото на буталото като че ли е удряло, но не мога да преценя сякаш е прекарало нещо от там....
      Благодаря ти предварително за помощТа !!!

Коментар

Снимки на сваления цилиндър и на буталото? С никасилово покритие ли ти е цилиндъра? Биелата здрава ли ти е? На мястото ли са си иглите на лагерчето при буталния болт? Всмукателните клапи цели ли са? Филтърът на какъв ред е?

Една такава моторетка преди няколко месеца ми попадна пред очите. Беше за бутало и цилиндърът й беше с риза. Не мога да ти кажа дали още върви, но оставиха мисля 3 или 4 стотни хлабина и това отнесе плувката ... на задна гума.
        Жега е и никой не изкарва да видя как е, що е, бръмчи ли още.
        Много хубава машинка е това .

Коментар

Андиу с никасилово покритие е. Лагерчето на буталния болт е за смяна, биелата има съвсем лек луфт. Клапите са здрави, филтърът не съм го гледал. Днес носих цилиндъра на шлайфист да измери износването в горната част имам 5-6 стотни, а в долната част имам към 14 стотни. Майстора там ми каза че е износен цилиндъра, но не е фрапантно и такова износване неможе да доведе до изгасянето на мотора....

Коментар

Продухай жигльорите на карбуратора. Колко охладителна течност източи? Ако имаш друга свещ сложи я за проба. С какво масло в бензина го караш и по колко слагаш? Сегментът затваря ли? Да си го мил преди да стане така?
            А че не може от тези стотни да изгасне, не може. Щракни по две снимки на буталото и работната повърхност на цилиндъра.

Коментар

Охладителна течност източих към литър, маслото не е хубаво Castrol Super tt, слагам по 30 мл ама аз много малко сам го карал този мотор всичко на всичко пет пъти. Свеща си работи гледах я сегменът и той си затваря, не съм го мил мотора преди това. Аз даже масло ходих да му купувам преди да стане цялата работа хубаво че да не карам с този Castrol и то гледай пък какво стана..... Анди ще можеш ли да ми дадеш скайп да ти пратя снимките ?

Коментар

Що не свалиш капака на запалването/този от ляво/.Може някой болт да се е развил и да прави поразии вътре.Това би обяснило и тракането и гасненето.

Коментар

Взех ново бутало, сложих го, почистих карбуратора и моторът запали веднага от първия път, но се чува страшно дрънчене вътре в двигателя!!! Също така работи на много високи обороти! Благодаря предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X