Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за бутала MITAKA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за бутала MITAKA

Здравейте,
    има ли някой от вас, който да е използвал тази марка "MITAKA"
    пример:
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...#ht_2895wt_952
    Четох доста противоречиви мнения, от много добри до много лоши, както и че в кутията на PROX има и MITAKA.
    Принципно идват със сегменти на RIK, но тука един човек направо ме разби:
    http://kawi2strokes.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2670
    Цената спрямо Висеко и Воснер е почти 2 пъти и половина, за което съм убеден, че има причина
    Aprilia RX125

От: Мнение за бутала MITAKA

Съвсем читави нормални бутала. Просто зависи на какъв мотор ще ги слагаш. Ако двигателя е оригинално много наточен - просто няма да има митака като избор за него.

Тези бутала са лети. Висеко и Воснер са в повечето случаи ковани. Съвсем друга губерня. Но не е казано че искаш да се разхождаш в тази друга губерня, ако двигателя ти не изисква оригинално такива.

Pro-x имат различни заводи според моделите и сериите. Като почнеш от поръчкови лудости до евтини и достатъчно добри модели за скутерчета. Основната маса от буталата им са си оригинални японски в друга кутия, с повече избор на размери.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колебая се между митака и вертекс.Двигателя е Ротакс 123,по принцип де води 36кс. цилиндъра е с никасилово покритие и не искам да го скапя.
      Май избора ще наклони към по скъпите марки.
      Последно редактирано от marty979; 30-06-12, 08:04.
      Aprilia RX125

Коментар

И аз съм ги заглеждал доста пъти но никога не съм се престрашавал да поръчам . Иначе на Вертекс съм поръчвал 3 бутала ( 2 за рм125 и едно за кх125) . Друго, което мога да ти препоръчам е Намура. На приемлива цена са и от двете бутала на намура , които съм поръчал за сега няма проблеми(едното е монтирано на рмх250 а другото на кх125) . Разгледай какви са цените в ибей и задължително пиши предварително на продавача , за да се разберете ако е от щатите да ти го прати маркирано като гифт(повечето продавачи се навиват) така ще избегнеш мито и простотиите .

Коментар

Re: От: Мнение за бутала MITAKA

Колега,ако позволиш нека ти ти помогна аз имах същият двигател и си взех бутало за 53лева,италианско от една фирма за резачки и градинска техника в квартал Дружба в София.Ще опитам да намеря сайта и да ти дам повече информация.буталото беше перфектно,пълен комплект.

Коментар

От: Re: От: Мнение за бутала MITAKA

мисля че съм пробвал с такова, кутийката е същото като на метеор, няма марка, марката е "БУТАЛО", счупих го след около 200км, вината беше моя, неправилна регулировка на атак клапата.Обаче след като го погледнах отдолу от страната на буталния болт беше прегоряло.
            Мисля да се спра на Метеор за момента, ще ми се наложи да сменя и лагери, което вече вдига цената доста нагоре
            Ще погледна и на Намура.
            Притеснява ме единствено това, че ако продавача не ми изпрати точен размер, става голяма разправия.
            Aprilia RX125

Коментар

От: Re: От: Мнение за бутала MITAKA

Първоначално публикуван от qnis Преглед на мнение
              Колега,ако позволиш нека ти ти помогна аз имах същият двигател и си взех бутало за 53лева,италианско от една фирма за резачки и градинска техника в квартал Дружба в София.Ще опитам да намеря сайта и да ти дам повече информация.буталото беше перфектно,пълен комплект.
              Здрасти,
              аз не съм от София, но случайно тази фирма да е същата?
              http://www.mina-parts.com/index.php?...d=1&Itemid=229
              Разглеждам из нета, и там май са осезаемо по евтино от други магазини.
              Това за което споменах в горния пост, много наподобява по кутийка на метеора, и за него бях споменал, че е прегоряло.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:piston.png
Прегледи:1
Размер:306.0 КБ
ID:5387265
              Последно редактирано от marty979; 01-07-12, 15:55.
              Aprilia RX125

Коментар

Буталца Мitaka има и за кросови модели 2т и 4т. Двигателите на кросовите мотори както знаете са оригинално "наточени". Специално за цр 125 ги гледах и имат моделчета с 1 и 2 сегмента, като това с 1 е копие на Prox като форма. Вече сплавите нямам представа какви са. Водят ги racing. Сегментът е Rik.
                Преди време се зачетох в английски форум за това бутало. Няколко отзива съветваха да се смени сегмента с японски, иначе буталото издържа. Било добре да се смени по-рано от японското бутало, ама никой не споменава да е чупил такова бутало.
                Най-добре е да се тестват и да се дадат мнения.
                Предлагат и биели, които са на половин цена. Някакви мнения за биелите?

Коментар

Аз ще купувам такова бутало Метеор.Днес се обадих но нямат налични, доставка ще има след около 2,3 седмици.Цена 73,80 в Пловдив ми търсят 129 за същото.
                  За Митака, четох на доста места, сегментите не ги дават много читави, но това са други мнения от чужди форуми.
                  Aprilia RX125

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X