Здравейте колеги, имам едно питане отнсоно слагането на риза на мотора ми. Значи мотора е Yamaha Yz125 '01 и тия дни ще поръчвам риза от щатите тъй като надрах цилиндера здраво и е никасил и не може да се шлайфа ризата е със диаметър 54мм та въпроса ми е какво бутало да сложа един приател ми каза че трябва да е 53.94мм но аз реших да питам за всеки случай. Мерси предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разстоянието между буталото и цилиндъра
Свий
X
-
От: Разстоянието между буталото и цилиндера
Ризите пристигат с 1 мм по-малък отвор от най-малкото бутало за оригинално вграждане (с никасил) - бутало А, І група или както там се водят. За твоя мотор ще дойде риза с вътрешен диаметър 53 мм. Дали ще вземеш бутало 53,94; 53,95; 53,96 ... до последното, което се предлага за "никасил", няма никакво значение. Просто разстъргваш ризата малко и финишираш с хонинг до стотните, които искаш да оставиш като хлабина на буталото вътре в ризата.
Имам риза от там отдавна, но я дадох на един агент с нужната машина да опита да направи по нея още 3 броя ризи от български материал. Ще правим тестове да видим заслужават ли си тези ризи от щатите (моята е wiseco), да си ги правим ли ние, или да си караме с "никасил" и да не се занимаваме. Времето ще покаже. Аз ще си имам още една резервна, но не вярвам тази риза да се износи толкова бързо. Ще си я оставя по-дебелшка с няколко стотни за да съм сигурен, че после ще заспи на мястото на американската (при ваденето й може да се отнеме материал). Ще го догонвам на струга това.
Аз си взех бутало 53,94 мм и също оригинално цилиндърът е около 54.00 и няколко стотни отгоре. То всеки е различен и е белязан по специфичен начин. С други думи има нов чистак бърсак оригинален цилиндър 54.015 мм и за него бутало "А" не става толкова добре, колкото размер "В" (с една стотна по-плътно) и те японците така ги и събират - направо с "В"-то. Други пък с "А" си ги сглобяват и така.Последно редактирано от Andy Van Der Drift; 26-06-12, 20:14.
Коментар
-
Аз също имам едно питане по тази тема.
В момента имам цилиндър с размер 54.02-никасил, който е в отлично състояние
Имам избор от размери бутала-53.96, 53.97, 53.98, 53.99 и 54.00.
Може ли, да ми обясните какъв точно размер бутало трябва да се вземе за този цилиндър и колко е допустимото отклонение.Aprilia RX125
Коментар
-
Ами в мануала ти трябва да прочетеш каква трябва да е хлабината между буталото цилиндъра. За 2003 Кавазаки КХ 125 хлабината ( Piston/Cylinder Clearance - 0.040 ∼ 0.070 mm (0.0016 ∼ 0.0028in) ) . И мисля , че тази хлабина се изчисляваше като се премери вътрешния диаметър на цилиндъра на 15мм под горния му край и от този размер се извади диаметъра на бутало . Ако бъркам нека някой ме поправи
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар