Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM SX 250 2T Запалителна Свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KTM SX 250 2T Запалителна Свещ

Да попитам каква Свещ трябва да сложа за този КТМ SX250 2Т 1997г , ще съм му много благодарен или ако някои има нещо като каталог с всички части и инфо за тях да даде линк

http://prikachi.com/images/313/4857313f.jpg - ето и снимка на мотора

От: KTM SX 250 2T Запалителна Свещ

Принципно може всякаква от рода на B8ES B8EG EGV EIX и т.н.
    може и 7ца ако го караш по по-спънати терени и при по хладно време.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Имам и друг въпрос може ли да ми кажете каква е причината горе долу на 100км да ми гърми свещите ? пробвах 3 вида свещи и 3-те ги изгърмя . Казаха ми каза че може да има богата смес защото някои път като извадя свещта и я пробвам дали е здрава , почва да разпръсква искрата настрани ? Друг ми каза от електрониката което малко ме съмнява ..

Коментар

Богата смес ! Влиза ти много гориво в двигателя. С течение на времето е възможно карбуратора да се "пораздрънка" и оттам да влиза повече гориво, де през игла, де през жигльори, де през гуменото клапанче което определя нивото.
        В какъв момент избиват, на бързо или при бавно каране, при рязко подаване на газ или нещо друго ?
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

При нормално каране . Както си карам почва да прекъсва (5-6 сек ) и след това изгасва . Свалям свещта, допирам я на маса, виждам, че ми разпръсква искрата , слагам новата и пак си тръгвам . И повечето пъти се случва все някъде на равно карам си 60-70 по равното и почва да прекъсва и изгасва ...

Коментар

А като свалиш свещта какъв цвят е, можеш ли да й направиш снимка ?
            Мотора лесно ли се форсирва и изчиства или .... Влиза ли достатъчно въздух, чистил ли си скоро карбуратора и въздушния филтър ?

Коментар

Ето снимки на 2-те свещи 1-та е НГК ( по каталог ) - която изгоря на 20-тата минута Натиснете снимката за да я уголемите

Име:svesht3.jpg
Прегледи:1
Размер:226.7 КБ
ID:5384425

Ето и снимки на свещите които издържаха най-много
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:svesht1.jpg
Размер:157.9 КБ
ID:5384426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:svesht.jpg
Размер:229.0 КБ
ID:5384427

Смятам утре да сваля карбуратора да го изчистя и да смъкна иглата 1 степен надолу и да настроя карбуратора

Коментар

Че аз като гледам първата снимка, не личи да е работила изобщо, все едно я вадиш от кутийката !!!
                Другите 2 са много черни и по центъра на електрода и по корпуса, значи е прекалено богата сместа.
                Трябва да е кафеникава в центъра където е порцелана

Коментар

Значи нали ти казвам 1-вата изгоря на 10-тата минута някъде . А за въпроса с богатата смес трябва да сваля иглата на карбуратора с 1 надолу и да настроя карбуратора след това ?

Коментар

Всичко става с проби, на стар карбуратор половината части може да са износени и оттам вече не е ясно какво става. Премести зегерката с 1 деление нагоре и пробвай.

Коментар

Колега предлагам ти да си видиш иглата на поплавъка сигурно е заминала.Имах сащите проблеми с EXC 250 точно с тази игла.След смяната имаше подобрения обаче имам още настроики с жигльорите.
                      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=98478 Тук има обяснено как се настроива нивото на поплавъка.Успех!
                      KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Почисти чашката която е най долу на карбуратора като за начало има 4-тири болчета и пада надолу.Завъреи карбуратора за да ти е удобно да го продухаш и последно смъкни иглата надолу ако е най вдигната я сложи на средата ,а ако е на средата я пусни надолу за да обедниш сместа,Както по горе са написали много ти е богата сместа.
                        ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Днеска свалих карбуратора почистих го , нямаше никакви боклуци и такова работи . погледнах иглата има 6 нива моята е от горе на долу 2-рото тоест едно нагоре над средното , какво да направя да я сваля на средата или да я вдигна на последната наи горната ? Като свалих карбуратора регулирах и малко нивото на бензина защото ми се стори прекалено много. Не успях да го тествам много да видя дали сега като съм оправил новото дали ще ми гърми свещите карах го само 15 км и нямаше никакъв проблем . За това питам ако случаино замине свещта , трябва да преместя зегерката на иглата надоло ( по средата ) или нагоре към наи горната част ?

Коментар

Когато вдигаш зегерката на горе обедняваш сместа,а на доло обогатяваш .В твоя случай, на горе , но внимавай да него обедниш прекалено много и да счупеш мотора.според мен ако мотора започе да не върви и няма сила след това значи си го обеднил много.

Коментар

Имам проблем с КТМ 250SX 2Т 1997г. , карборатора съм го настроил да работи перфектно на свободни обороти. Пали от 1 ритане дори и студен ,но когато го форсирам заглъхва и прекъсва ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X