Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia RX125 проблем с буталото!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Aprilia RX125 проблем с буталото!

Зравейте колеги! Имам нужда от компетентно мнение(я)!!!
    Става въпрос за за Aprilia Rx125 -rotax123! Преди две седмици мотора издъхна(започна да чука, да тропа и угасна). Отворих главата и открих проблема:

Клапата беше се развила и пропаднала в цилиндъра, ударила буталото и т.н. Купихме бутало по модела на мотора ,обаче се получи фал -буталото е същия размер, но буталния болт- не!!! Указа се че стария собственик е разпилвал биелата и болта вместо 15мм в момента е 16мм .
    Обратно в магазина да взема друго, като този път носих и старото за сравнение! Продавача след като измери и старото бутало каза че е от NSR 125!!!! Взех го, смених го и моторчето запали но, глъхне във високи обороти! С малко помощ разбрах че съм обърнал клапата!!
    Обърнах я както трябва и всичко си дойде на място- пали и върви доволно по добре от преди!!! Така беше до 26.05, както си вървеше и угасна!!! Запали на бутане но няма никаква мощност!Главата доло и се показа това:

Търся причината!!!!

От: Aprilia RX125 проблем с буталото!

Извади цилиндъра и снимай буталото Марти, ако е ударила клапата трябва да се видят следи по полата на буталото, но ме съмнява, клапата е обла в тази си част на счупеното парче... Огледай и нея дали ще има следа от удър, но шайбата отзаде ли е няма как да е слязла толкова надолу, че да удари... Да не излезе калпаво буталото накрая ?
    ПП и пусни един хонинг на този цилиндър, че е огледало
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Възможно ли е да е останало парче от клапата долу в картера, което е успяло да мине през преливниците над буталото? Дали парче от клапата може да счупи буталото по този начин, или само би го сдъвкало и изхвърлило? Не го изключвам като вариант, както и да има още някакво чуждо тяло в картера (под кол. вал - парчето от това бутало. Най-добре е да се провери.
      п.п. сега разгледах подробно снимките и съм 100% сигурен, че причина е парче от нещо, което е било в картера и се е вдигнало, буталото го е пресрещнало точно в ръба при отвора за изхвърляне на газовете. Ако беше минало, щеше да излети през ауспуха.
      Последно редактирано от Andy Van Der Drift; 30-05-12, 11:25.

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
        Извади цилиндъра и снимай буталото Марти, ако е ударила клапата трябва да се видят следи по полата на буталото, но ме съмнява, клапата е обла в тази си част на счупеното парче... Огледай и нея дали ще има следа от удър, но шайбата отзаде ли е няма как да е слязла толкова надолу, че да удари... Да не излезе калпаво буталото накрая ?
        ПП и пусни един хонинг на този цилиндър, че е огледало
        Здрасти Светльо,
        буталото ще го вадя сигурно тази вечер.
        На една от снимките се вижда, точно където е счупено буталото е ударена и атаката, така че бих бил много щастлив ако парчето е излезнало (или е там) през ауспуха и не е в картера.
        Aprilia RX125

Коментар

Всичко е ясно, в единия край клапата е прерязала горния сегмент и е счупила буталото.Трябвало е да бъде само един милиметър по навън.
          Искам обаче да попитам едно друго нещо, което ми направи впечатление.Втулка ли е набивана на този цилиндър?
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0867.jpg
Прегледи:1
Размер:88.3 КБ
ID:5380289
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0869.jpg
Прегледи:1
Размер:71.8 КБ
ID:5380290
          Aprilia RX125

Коментар

Първоначално публикуван от marty979 Преглед на мнение
            Всичко е ясно, в единия край клапата е прерязала горния сегмент и е счупила буталото.Трябвало е да бъде само един милиметър по навън.
            Искам обаче да попитам едно друго нещо, което ми направи впечатление.Втулка ли е набивана на този цилиндър?
            [ATTACH=CONFIG]458810[/ATTACH]
            [ATTACH=CONFIG]458811[/ATTACH]
            Да,и то доста калпава изработка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X