Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с предна спирачка - Honda CR 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с предна спирачка - Honda CR 125

Здравейте колеги,

Наскоро си купих Honda CR 125. Предишния собственик беше откачил предната спирачка, защото зацепвала по време на движение и можело да стане гаф. Той ми каза да разглобя спирачката, да я почистя и край на проблема. Разглобихме спирачката почистихме и смазахме цилиндрите, обезвъздушихме и всичко си беше ОК. На второто каране спирачката отново зацепи (добре че брат ми караше с много ниска скорост) и след малко отново отпусна. Моля за помощ, дали да продължавам с ремонта или да търся нова спирачка. За повече инфо: диска е добре, изкривен е много леко (почти не се забелязва), в накладките има още много живот.

Предварително се извинявам ако съм объркал някой термин, но съм още нов на тема мотори. Ремонтните работи не са правени от мен а от по-компетентно лице.

От: Проблем с предна спирачка - Honda CR 125

Това което ми идва на акъла е проблем в спирачната помпа или пък ........................
    Последно редактирано от Helik; 18-05-12, 20:21. Причина: тъпо мнение
    SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
      Това което ми идва на акъла е проблем в спирачната помпа
      Може и там да е проблема. Най-добре на доктор, преди да е станала беля!
      Поздрави!
      Последно редактирано от speedrifter; 18-05-12, 20:24.
      Yamaha WR 200

Коментар

Ups Мисълта тече по-бързо от разума
        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Абсолютно същият проблем с кавазаки КЛХ, само че задната спирачка. Като беше намаляло доста феродото и нещо се пресуква самият супорт, по точно излизат много цилиндърчетата, засядат и прави тоя номер. Купих нови накладки, сложих ги и край с проблема. Та опитай с това.
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Мерси много за информацията. Без предна спирачка не си е работа, така че ще се захващам с ремонта в много скоро време.

Коментар

Я си огледай маркуча за прегъване, пречупване или някаква видима деформация.
              Gas Gas ec 250

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
                Я си огледай маркуча за прегъване, пречупване или някаква видима деформация.
                И това ще го направя. Но доколкото си спомням, маркучът от горе до долу няма пречупване. Лошото е, че Моторът е в Дупница, аз работя и живея в София, почивните дни няма да ме има изобщо, та резултат ще дам чак след 2 седмици...

Коментар

Свали маркуча към апарата и го надуй с уста и виж дали пропуска свободно въздух , имал съм случай със стар маркуч точно там, където е щампован се беше запушил и пропускаше течност само в едната посока и от там спирачката задържаше и блокираше от време на време.

Коментар

Провери и пружината в помпичката на апарата (на ръчката дам където се натиска лоста) дали враща до край. На мен ми се е случвало много леко да не връща и да ми отбива от скороста. Разкачих я зачистих пруйинката и сега всичко е Ок. Успех и сподели какво е станало
                    Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X