Здравейте, колеги! Преди няколко дни станах собственик на тази машина. В момента съм в Дания и я купих тук. Та снощи четох доста теми за мотора и ми направи впечатление за въпросните изпускателни клапи, които се обсъждат. Може ли някой да ми даде някаква картинка да се ориентирам, къде точно се намира, как се сваля и проверява и да видя как работи. Само да уточня, че съм автомонтьор и съм се занимавал с много двутактови моторетки през годините, само че ретро. Не че се хваля просто нещата са ми ясни, само тези клапи никъде из гугъл не ги намерих какво представляват. Предполагам за какво служат искам само да ме ориентирате ако е възможно. И също така никъде не успях да намеря мануал. Мотора има табелка 9/84 и в гугъл го дава с барабан отпред, но моя е с диск, може да е слаган в последствие. Сега за мотора ми малко. Беше захвърлен под купчина боклуци и покрит с прах и паяжини. Като го измих разбрах че е жълто-син. Обадих се на продавача и го питах дали пали, той каза, че стои от 15 години така, но преди 5 запалил без проблем, та така и като отидох да го видя, пак си запали. Двигателя работи много добре няма шумове. Скоростите работят перфектно. Всъщност като го пробвах му беше мека задната гума и течеше антифриз заради гарнитурата на помпата. Та не можах да пробвам всички скорости, но човека каза, че са ок. Даже ми предложи да му дам някакви пари, да го покарам седмица две и ако не ми хареса да го върна, страшни са хората тук, това ми е 6-ти мотор и каквото са ми казали всичко е така после. Не бай Ганьо: "Всичко работи перфектно, сменил съм бутало, сегменти и семеринги с лагери". И ела да видиш после... Та платих на човека и го взех. Все пак става въпрос за 500 лв, мисля че е добра цената. Усетих и бруталното ускорение във високите обороти
. Като еквиваленти съм карал малко Yamaha XT 600, Kawasaki KX 250 4-такта 2006 и някакъв модел на хонда ендуро 125, 2-такта. Но тоя мотор наистина ме впечатли. Намерих противоречива информация за конските сили. От 23 до 40. Ако някой знае колко точно са ще ми е интересно да разбера. Снимки не съм му правил.. стандартно сузуки, синя рамка с жълти пластмаси
. Та ако може да ме светнете за клапите, мануала и конете ще съм ви много благодарен. Поздрави! Иван.

Коментар