Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карбуратор на КХ125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карбуратор на КХ125

Здравейте колеги. Наскоро се сдобих с 2002 КХ125 . Имам сериозен проблем с мотора. Някой се е опитвал да редженте карба ама му е е..л мамата. Карбуратора е Mikuni TMX но:
    1. Стената на карбуратора която е към цилиндъра е разпилена и сега дебелината и е малко под 1мм
    2. Pilot Jet-а по мануал е 40 в момента е с 48 ама някох го е разпробивал с 1,5мм бургия
    3. Main Jet-a по мануал е 420 в момента е 390 и за него имам съмнения , че е разпробиван , но не съм сигурен.

Резултата е разход при нормално каране в гората при лек терен 15литра за 100км. Мотора няма никакви средни и ниско обороти. Болта за въздуха е навит докрай. При развиване на болта с 1 оборот при подаване газ мотора заглъхва та направо гасне. Във високите обороти си върви , но при развиване на болта изчисти ли се двигателя мотора върви още повече.

Какво ще ме посъветвате намерих Pilot Jet 44 но няма промяна. Поръчал съм жигльори 40 и 420 , но ми се иска да възстановя и изпилената стена на карбуратора с цел да намаля малко отвора през който се засмуква гориво въздушната смес. Искам да помоля някой колега с карбуратор с външен диаметър откъм цилиндъра 35мм и 38мм да ми каже каква е дебелина на стената за да мога да си изработя и набия втулка.

Благодаря на всичко отзовали се

От: Проблем с карбуратор на КХ125

Колега я качи някоя снимка на тоя карбуратор
    луд умора няма!!!

Коментар

Ето две снимки на карбуратора с червено съм показал местатаи размерите им , които имам съмнения , че са разпробивани. За предната страна на карбуратора която гледа към цилиндъра няма съмнение за намеса сигурно е . За задната му част откъм филтъра имам съмнение в показаните два отвора. Карбуратора е Mikuni TMX 35Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:151.5 КБ
ID:5367025Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:148.4 КБ
ID:5367026

Коментар

Темата е за триене, благодаря на колегата , че качи снимките. Проблема е решен . Намерих си карбуратор смених го и всичко е 6

Коментар

Колега,направи стандартните настройки на карбуратора както пише в мануала.А тоя карбуратор ако е стърган и дупчен не се очудвам всякакви инженери има в бг
          луд умора няма!!!

Коментар

Да върнах го до настройките по мануал но нямаше ефект. Видимо е стърган от предната страна . А имам и съмнения за двата отвора, които колегата е качил на втората снимка. Реших проблем а с нов карбуратор но ми се иска накарам и този да работи за резервен . Та ако някой колега може да ми измери диаметрите на показаните с червено отвори ще съм благодарен. Размери от всеки "keihin pwk 38" , "mikuni 36mm" , "mikuni 38mm" или "mikuni 41mm" ще ми свършат работа .
            Благодаря на всички отзовали се

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X