Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за бутало Prox за Хонда 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за бутало Prox за Хонда 125

Здравейте!
    Имат ли буталата Прокс отличителни знаци - неща, по които може да се познае дали са истински?
    Питам, защото получих бутало в характерната жълта кутийка с черни надписи PROX, но кутията е поомачкана и имам съмнения, че вътре просто е сложено друго по-евтино бутало. Съмнявам се да не е на МITAKA.
    Върху буталото има числото 1 с едър черен шрифт и под него IN - от страната на отвора откъм гърба на буталото. Не пише размера му, иначе е 53,94 по поръчка и по лепенка на кутията. Не съм го мерил.
    Отвътре откъм предния край има надпис made in japan и цифри 01-28. Под челото има от двете страни по една квадратче, разделено на 9 (3х3) по-малко квадратченца. Между тези две квадратчета пише ART.
    Кутията със сегмента е RIK - червена кутийка. Самият сегмент е със светло кафява лента от горната и долната му страна, а работната повърхност е матово сива (тъмно сива).
    От магазин в България съм го поръчал по имейл и ми го доставиха по Еконт.
    Първият път поръчах бутало от частно лице в Англия и ми прати китайски ментак с два сегмента. Сега искам да знам пак ли са ме излъгали и ако да ... ще има последици и то не малки. Онзи в Англия ми е далече и не мога да му направя нищо, обаче тук ситуацията е много различна.

От: Въпрос за бутало Prox за хонда 125

Бутало съм си взимал за 4-тактова машина от Английския Ибей и беше в кутия на Митака, вътре бутало Прокс и сегменти Рик.
    На челото на буталото пишеше, че е произведено в Япония с точков шрифт, а отвътре на самата отливка имаше PROX.
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Колко време изкараха?
      Ще слагам това второто, пък дано да кара. Няма да го жеравя като преди. Пък другото ще видя от къде ще го взема. Не е изключено да е каквото трябва, но няма кой да каже как изглежда оригинално бутало, което няма да се пръсне поради слаб материал и да съсипе една торба пари.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00141.jpg
Прегледи:1
Размер:82.9 КБ
ID:5363640Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00142.jpg
Размер:139.6 КБ
ID:5363641Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00143.jpg
Размер:99.6 КБ
ID:5363642Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00144.jpg
Размер:94.0 КБ
ID:5363643Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00145.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5363644

Коментар

Според мен това не е Pro X,а е дело на този производител: http://www.art-piston.com.tw/ И тези http://www.art-piston.co.jp са със същото име,но качеството и парите са ......

Коментар

В нета пише че фирма ART произвежда буталата за повечето японски мотоциклети, а PRO-X е маркетингова компания, продаваща тези бутала (за серийно вграждане) под своята марка.
            В САЩ уж същото бутало струва 70$, а аз съм го платил 1.6 пъти над тази цена.
            Колко струва истинско бутало за CR125 от 1996-та насам и къде може да се закупи от България?

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
              Бутало съм си взимал за 4-тактова машина от Английския Ибей и беше в кутия на Митака, вътре бутало Прокс и сегменти Рик.
              На челото на буталото пишеше, че е произведено в Япония с точков шрифт, а отвътре на самата отливка имаше PROX.
              Само за сравнение -
              Ей го, как изглежда въпросното 4-т бутало, което би трябвало да е PROX.

Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от Andy Van Der Drift Преглед на мнение
                В нета пише че фирма ART произвежда буталата за повечето японски мотоциклети, а PRO-X е маркетингова компания, продаваща тези бутала (за серийно вграждане) под своята марка.
                В САЩ уж същото бутало струва 70$, а аз съм го платил 1.6 пъти над тази цена.
                Колко струва истинско бутало за CR125 от 1996-та насам и къде може да се закупи от България?
                Точно така е,както си го написал,но мисля,че твоето е от Тайван.За това съм дал и двата сайта,за сравнение.

Коментар

Каква е вероятността да се взриви това бутало?
                  А сегментът читав ли е?

Коментар

Купих си чисто нов оригинален цилиндър ,а моя мотор е Honda Cr 125 2002г. в сайта пише ,че става за (05-07)г. и че е 53,94 и понеже никаде другаде не мога да намеря този размер 53,94 съм се спрял на ProX. Някой да каже дали ще имам някакви проблеми понеже годините се разминават и ако не има ли доволни от тези бутала....ето линк : http://e-enduro.com/butalo/1428-komp...2005-2007.html

Коментар

Как да няма бутала с този размер? Освен Прокс има и Висеко, Вьоснер, Vertex.
                      Твоето бутало го дават от 92-03 година (демек като моето), 2004-та е отделен модел и 2005-2007 е различно от предходните две. Не съм ги сравнявал на живо, просто така ги дават навсякъде по каталозите.
                      Никомотор от форума ми предложи на 185 лева ако не се лъжа прокс бутало. Удари му една шайба.
                      Диаметърът на буталото не е всичко. Има много други размери, като височина, разстояние от буталния болт до челото, разстояние от буталния болт до долния край на полата, диаметър на буталния болт, с плоско чело ли е или изпъкнало (и колко е изпъкнало), с 1 или 2 сегмента.
                      Като моето би трябвало да заспи при теб. Я драсни едно ЛС откъде купи цилиндъра и ценичка ако обичаш

Коментар

Държи ли буталото и коя година ти е цр-ра?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X