Здравейте колеги свалих да обслужа карбуратора вчера . Почистох го издухах го с въздух обаче ме притеснява нивото на бензина в поплавъковата камера. По мануал го дават , че трябва да е на 10мм от долния край на камерата +-1мм .

Не съм снимал но ще понапиша. Височината на поплавъковата камера е 40мм . Това което ме притеснява е , че нивото на бензина е не на 10мм от долния ръб е 4мм под горния ръб . Причината да го отворя за почистване бе , че мотора има едно глъхнене в ниските и средните обороти и започна да гори около 2литра повече от това което гореше преди и болта за регулиране на гориво-въздушната смес ,който по-принцип стои развит на 1.5-2.5 оборота е завит до край иначе мотора глъхне още повече. Карбуратора е Кейхин ТМХ , по мануал жигльорите трябва да са 40 и 420 а в моя са 48 и 390 . Някой има ли идея дали 420 е по голям размер от 390 или по малък . Другото, което силно ме вълнува е това, че главния жигльор е в най ниската точка и е потопен в бензина тка или иначе, но пилот жигльора е на височина 20ммо т дъното на поплавъкоата камера. При това положение той ще бъде на около 8-10мм над нивото на бензина . Така ли трябва да бъде , това нормално ли е ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за настройка на нивото на бензина?
Свий
X
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.