Здравейте колеги,тъй като не разбирам много от мотори,имам Томос АТХ 50 кубика.Преди време исках да знам буталото и цилиндъра в какво състояние са и извадих само цилиндъра да видя.Добре са обаче след като го сглобих ,сега запали на бутане(докато не загрее не пали на манивела не знам защо),но звука му е различен,не дърпа много и някакво скърцане се чуваше.Така опитах само един път и повече не за да не му стане нещо.Ауспуха му е самоделка и гарнитурата също.Направих една гарнитура от някаква вътрешна гума Very Happy(не знам с какво друго).Като натисна манивелата мисля ,че влиза въздух от някъде.Да ли от това може да е проблема или съм объркал някъде,сегментите на буталото имат ли значение как са сложени?
Аз не ги изкарах де ,просто да са се завъртили някъде има ли значение отворената страна да сочи някъде?А главата също линиите трябва ли да са еднакви с тези на цилиндъра или обратно на тези тъй като не помня как бяха отначало?
И мотора много цапа свещи.Купувам нов пали от първи път ,а като го покарам на другия ден или когато искам да покарам мотора не пали на манивела, а на бутане като загрее на манивела.Центровката ли му не е добра,не що не мога да разбера.Някой от вас знае ли как да направя центровка за този модел и какво масло трябва да му сипя в скоростите?
Съжалявам че толкова питам ,но времето се оправя ,а аз не разбирам много и искам да си оправя мотора.
Аз не ги изкарах де ,просто да са се завъртили някъде има ли значение отворената страна да сочи някъде?А главата също линиите трябва ли да са еднакви с тези на цилиндъра или обратно на тези тъй като не помня как бяха отначало?
И мотора много цапа свещи.Купувам нов пали от първи път ,а като го покарам на другия ден или когато искам да покарам мотора не пали на манивела, а на бутане като загрее на манивела.Центровката ли му не е добра,не що не мога да разбера.Някой от вас знае ли как да направя центровка за този модел и какво масло трябва да му сипя в скоростите?
Съжалявам че толкова питам ,но времето се оправя ,а аз не разбирам много и искам да си оправя мотора.
Коментар