Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1 Проблем и 2 запитваня относно Gilera CR 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 1 Проблем и 2 запитваня относно Gilera CR 125

1 проблема ми е ,че от винта под скоростната кутия ми капе масло ,ако може някои да каже какво уплътнение да сложа
    2 какво масло за скоростите да сложа ,че да не ми увлича съединителя
    3 не6то ми се струва ,че ми загрява доста бързо явно старият собственик беше объркал казанчетата и е сипал масло във водата и да не би това да први някакви проблеми

п.с. аз източих водата и продухах с маркуча но пак ми се струва , че загрява та питам дали е нормално за този мотор
    предварително благодаря на всички помогнали
    Последно редактирано от iva_kx; 26-06-07, 14:11.
    KAWASAKI Let the good times roll

До: 1 Проблем и 2 запитваня относно Gilera cr 125

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9661

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12050

Ако попрегледаш форума ще намериш и още доста полезва информация ...
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

само да се поправя модела на мотора е RC 125 объркал съм се в бързината
      Последно редактирано от iva_kx; 26-06-07, 14:11.

Коментар

tatkobarba мерси за информацията за маслото но все оште се чудя дали не ми загрява прекалено бързо

Коментар

Загрява ли прекалено много?
          Бързината не би трябвало да е проблем

Коментар

ми над половината на датчика стига и нататък не саъм го оставял да загрява но се чудя дали това масло дето е било сипано не прави някакви тапи или нешто от сорта

Коментар

Не знам какво да те посъветвам - вземи си някакъв препарат за промиване на охладителни системи (по бензиностанциите трябва да има - май хвалят такъв на Лики-Моли) ... и действай по инструкцията ...

Коментар

Проблем с паленето на Gilera 125 и въпрос за маслото в скоростите

Мотора ми не ще да пали на стартер а стартера си върти яко, защо така? Отначало палеше а сега не иска. Сложих и нова свещ пяк и пак не иска. Да не би като съм чистил карбуратура да му е станало нещо?
                Помогнете защото сега мога да го паля само на бутане.

Сега карам с масло в скоростаната ми кутия, което е лубрика 80w90. Това масло става ли? Да не си прецакам скоростите с него?
                Последно редактирано от iva_kx; 12-01-08, 13:32.

Коментар

С първите си публикации наруши няколко от правилата във форума.
                  Тук НЕ се пише на латиница, преди да се пусне нова тема се чете дали евентуално някой преди теб е задал аналогичен въпрос и се пита във вече пуснатата тема.
                  Моля занапред чети преди да пускаш 2 теми, написани на латиница. Преместила съм въпроса ти в тази тема и ако се поразровиш в началото й, съм сигурна, че ще си отговориш поне на единия въпрос.

Напълно е възможно да си направил нещо на карбуратора, да си му преместил нивото, да си "пропуснал" някоя част.
                  Порблема с паленето след като пипа карбуратора ли се получи?
                  Намери си парт диаграми и си спомни дали си наредил всичко по описания там начин.
                  DCRT®

Коментар

Ти сам си си отговорил. КАрба нещо си барнал и не му стига горивна смес. Друг вариянт е да ти е избегала центровката щото и тогава на стартер не пали, а на бутане пали при италиянските мотори. Като го запалиш работи ли нормално? Провери дали е добра искрата, дали пуска бензин като въртиш на стартер и тн. Дай повече инфо щото не гадаеме все пак.
                    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

По тоя проблем може да се напи6е научен труд за нобелова награда Проблемите ти могат да бъдат много. Моят съвет е следния: сменил си свещта хубаво, чистил си карба ма продуха ли жигльорите с компресор?
                      Иглата на карба трябва да ти е на средно ниво.
                      А и все пак сега е бая студено и тъй като може би мотора ти е същия като моя да знаеш това животно студено не обича и не пали като му е студ. Аз моя днеска го оставих на слънцето за 15 мин понапече го и си запали веднага.
                      П.С. като го палиш на студено не му дърпай смукача, дави се <поне моя де>
                      А маслото трябва да ти е 10 W 30 ти си му сипал масло за автомобили което ще ти увлича съединителя, а и все пак скоростите не са хамалогия сипвай това дето трябва та да не патиш.
                      Успех и чети повече и ще научиш много в този форум пишат хора доста напред в материята и ако четеш ще си отговориш на повечето въпроси.

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
                        Друг вариянт е да ти е избегала центровката щото и тогава на стартер не пали, а на бутане пали при италиянските мотори.
                        Тези мотори са със електронно запалване и няма как да избяга центровката.

А по темата:Не пали ли на стартер по-добре недей го мъчи на бутане защото може да е нещо по-сериозно и да прецакаш мотора.Когато се беше откачило маркучето за разделното мазане на моята априлия така не палише не манвела,а само на бутане и после познай...замазано бутало,прецакан никасил на цилиндъра и много кинти на вятъра,но нали така се учим.

И за бързото загряване си виж водната помпа защото нали каза че предния собстеник бил объркал казанчетата и може нещо да се е прецакала,а пък нали той термостата ти е на цилиндъра и показва висока температура в цилиндъра а не рядяторите.Може да не върти антифриза.И в по-горния ти пост видях че го караш с вода-НЕДЕЙ!Водата предизвикава корозия и прецаква всичко-наливай само антифриз.
                        Димитър Тенев

Коментар

Е колега това беше отдавна когато и аз не четях много Проблема го оправих като откачих маркучите ръгнах му маркуча от чешмата, през двата кръга на охлаждане. От там излязаха едни парчета масло гадни гнусни сипах му прочиствател за охлаждащи системи, покарах, исзточих и сипах антифриз. Е до сега капачката на раядятора не съм я отвивал<Да чукнем на дърво>

Коментар

имам о6те е дин вапрос с проблема с паленето на джилера сп 02 125

ако ми е иэбягала сентровката като эапаля мотора е има гармене в ауспуха-такова няма!аэ эная 4е и дори да е с електронно пак му се прави центровка!иэклю4вам да е от центровката!остава проблема да е в карбуратора!каэаха ми 4е ако са ми иэносени сегментите може и эаради тва да не пали-така ли е наистина?и тва изклю4вам 6тот от тоя човек дето си купих мотора е сменил буталото и сегментите-а нае семейства се имат от много време и эатва едва ли мее иэлагал!МОЛЯ ВИ ТИЯ ДЕТО РАЗБИРАТ ДА СЕ РАЗРОВЯТ МАЛКО И ДА МИ КАЖАТ КАДЕ Е ПРОБЛЕМА-БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
                            Последно редактирано от iva_kx; 16-01-08, 17:40.

Коментар

Ива бая се е постарала да пооцвети поста ти. Пиши по грамотно защото такова писане не се толерира в този форум.
                              Провери си дали не дърпа въздух от някъде и все пак прочети какво съм ти написал по горе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X