Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор на Yamaha DT125???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиатор на Yamaha DT125???

Колеги онзи ден свалих радиатора на звяра за да го поизчистя и да сменя антифриза, защото не знаех какъв е и кога е сменян за последно. Измих го хубаво оставих го да изсъхне хубаво и го закачих отново напълних го но не съм палил мотора тъй-като правя малка профилактика и е разглобен. Отивам днес да го доправям и гледам няколко капки на земята пластмасата пред радиатора също леко мокра. Възможно ли е да се е спукал някак си, защото там където е мокро имаше боклуци, които аз махнах? И ако е спукан мога ли да го оправя с някаква добавка или....???

От: Радиатор на Yamaha DT125???

Спокойно, може притесненията ти да се окажат неоснователни.
    Сигурен ли си че е антифриз? И аз като измия мотора, на другия ден радиаторите още са мокри в основата и създават илюзия, че са протекли.
    Най-простия начин, да разбереш дали е антифриз е, ако не личи по цвят - пипни го с пръст и близни, ако сладни не е добре - антифриз.
    А дали не е прелял радиатора при пълненето? Антифриза е мазен и без загряване на радиатора, той ще си стои там и ще прилича на теч.
    Gas Gas ec 250

Коментар

Имахме пресен проблем с два радиатора на подобен мотор. Три пъти ги носихме на аргонов апарат за заваряване и пак единия покапва, но вече много леко. При тези радиатори в горния край, където е сгъвката преди серпентинките, има нещо като лепило и ти като заваряваш, то отваря след него, защото топи лепилото. Трябва да му се тегли цялостен шев от-до и няма да тече.
      С добавка може да запушиш място, където не трябва да се запушва. Аз в мотора няма да си сипя и най-прехвалената добавка.

Може да се залепи. Невъзможни неща почти няма. При миенето си го пукнал някъде. Те са много крехки като гледам...

Коментар

Мисля че колегата ИСКРЕН Г е прав. Днес отидох да го видя и честно казано нямаше прясно намокрено по земята, а също така нямаше и капчици по долната част на радиатора каквито имаше предишната вечер когато забелязах проблема. Засега ще го оставя така и ще видя вече като запаля мотора дали ще има нещо по-сериозно ако случайно има нещо щом може да се залепи ще търся майстор.Благодаря за помощта !

Коментар

Ако се окаже пробив и е в частта където се съединява питата с долната и горната паничка не ти трябва майстор. Отиваш в железарията, купуваш си за 5-6лв подходяща епоксидна смола ( да е еластична и топлоустойчва и да е подходяща за лепене на алуминии и желязо ) . Разбъркваш хубаво и лепиш целия ръб все едно му правиш заварка . На АТВ-то така му залепих радиатора изкара 2 години и така го продадох и новия му собственик вецхе 3 години така си го кара не е имал проблеми . Успех

Коментар

Благодаря колега! Тези дни мисля да го събирам и да го паля да видя дали не съм направил още някоя поразия.

Коментар

Днес запалих мотора и го оставих да поработи 15-20 мин. нямаше течове или подобни проблеми. Въпросът ми сега е как да обезвъздуша системата, защото сега дига доста бързо градусите за това време загря до половината и то на този студ. Аз съм чувал, че се отваря капачката на радиатора и трябва да поработи малко и ставала работата, аз го опитах но нещо неми се получи?

Коментар

Първоначално публикуван от marto_c Преглед на мнение
                Днес запалих мотора и го оставих да поработи 15-20 мин. нямаше течове или подобни проблеми. Въпросът ми сега е как да обезвъздуша системата, защото сега дига доста бързо градусите за това време загря до половината и то на този студ. Аз съм чувал, че се отваря капачката на радиатора и трябва да поработи малко и ставала работата, аз го опитах но нещо неми се получи?
                15-20 мин. на място, нормално да загрее.
                Можеш да го обезвъздушиш като го запалиш и започнеш да пълниш радиатора малко по малко и така догоре.
                Yamaha WR 200

Коментар

Аз съм го напълнил вече. Сега съм оставил отворен радиатора и утре ще го пална както казваш да поседи и ще видя какво ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X