Имам такъв сензор на карбуратор кейхин, каква роля изпълнява, и когато се чисти карбуратора трябва ли и той да се отваря, как се разбира дали работи правилно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
throttle position sensor (TPS)
Свий
X
-
От: throttle position sensor (TPS)
Най-вероятно подсказва на запалването /CDI/ колко си навил масура. Така му е по бързичко и лесно да си преизчисли ъгъла на запалване вместо да брои обороти на мотора. Ама това е теоретично само. И не, не го пипай ако не си убеден, че ти дава ядове.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
-
От: throttle position sensor (TPS)
Като четох мануала за моят мотор, разгледах и една таблица, в която е показано кой жугльор при какви обороти и как въздейства на машината, та там беше отбелязан и ТПС-а но редчето му е празно навсякаде. И аз съм склонен да вярвам на мнението на колегата по-горе, но съм срещал няколко мотора, при които умишлено е премахната тази джаджа! Явно минусите са и повече, защото в мануал ми пише на 10 места да се внимава за някакъв чоп да не се изтърве, че влизал в двигателя директно
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар