Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за "КИПС" клапи - регулиране.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за "КИПС" клапи - регулиране.

Здравейте колеги,разглобих си "КМХ-са" за смяна на пиньон и сигменти,но не белязах положението на КИПС-клапите,вече искам да сглобявам но дане се налага да разглобявам няколко пъти искам някой овас колеги да каже в какво положение трябва да бъдат при неработещ двигател и лявата с правият отвор ли беше или с наклоненият,понеже нямам мануал а тези които гледах в интернет не се вижда добре.Още нещо оборотомера не работи-привода към двигателя е блокирал иначе от жилото като завъртя на ръка часовника отчита.Ще съм безкрайно благодарен на всеки който помогне,може и по телефон стига да напише номера,още веднъж БЛАГОДАРЯ.

От: Помощ за "КИПС" клапи - реголиране

Ако искаш остави скаип да ти кажа как нагласих моя кипс,ако се нуждаеш оште от помощ.. ако ли не здраве д а е

Коментар

Ако свалиш капака на съеденитела ще видиш, че ти липсва една двойна зъбчатка, която взима движение от касетата на съеденитела, от там предавана на балансиращ вал, а вала на оборотомера.
      Зъбчатката се маха, защото е монтирана на гумена втулка, която се къса от там се разцентрова баланс вала и се получават зверски вибрации.
      А КИПС-а, трябва да е монтиран във затворено положение (да препречва изпускателния отвор).
      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от Дончев Преглед на мнение
        Ако искаш остави скаип да ти кажа как нагласих моя кипс,ако се нуждаеш оште от помощ.. ако ли не здраве д а е
        Здравейте колега,няколко дена съм ангажиран и затова сеге ти отговарям.Скайпа ми е Красимир.Воденичаров на латиница с малки букви,но ако тие удобно в неделя надвечер около 19/20ч. може да се чуем или ако искаш по телефона също ме устройва-0887240257.

Коментар

От: Помощ за "КИПС" клапи - регулиране.

Ще ви намеря в скайп и ако успея да помогна, ще го добавим в темата.

Коментар

От: Помощ за "КИПС" клапи - регулиране.

Здравейте колеги,днес възпламених моторедката с ново бутало и сигменти,отстраних и повредата на оборотомера-махнах скъсаният тампон и набих втулка от алуминий за сега всичко е нормално дано и за напред да е така,но ме притесняват клапаните-зацепих ги като при затворено положение са затворени отворите които са от към буталото с цилиндъра,а не от страната на изпускателната камера и ауспуфа,при издърпване на рейката се отварят двата канала които идват от отворите на цилиндъра към изпускателната камера както и отвора към левият "КИПС"капак също е отворен.Не ми остана време да покарам и да разбера има ли разлика от преди.Ще благодаря на колегите които се отзоваха на помощ и нека кажат дали съм направил всичко добре или да почвам да разглобявам,а при среща и ще черпя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X