здравейте искам да ви попитам имам Honda Cr 125 и взех масло LUKOIL MOTO 2T минерално от бензиностанция ..можете ли да ми кажете дали е добро това масло за кросовите машини 2t ... и по 25 грама ли да сипвам na 1L бензин или повече грама na 1L бензин... и въобще да го ползвам ли или да не стане беля с това масло....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
HONDA CR 125
Свий
X
-
От: HONDA CR 125
След като си го взел вече въпросът ти е позакъснял. До сега с какво го кара? Маслото за кросови 2 т мотори е пълна синтетика, за предварително смесване с бензина и обикновено си пише на него , че е за крос. По бензиностанции едва ли ще намериш .Маслото е флуид също като бензина и щом бензина мериш в литри - маслото се мери също в литри или милилтри , а не в грамове. Ако схващаш каква е разликата между обем и маса , ще разбереш за какво говоря. 25 мл е добре .В магазина като отидеш казваш ли : дайте ми 2 кг бира?Последно редактирано от pe6o74; 04-12-11, 12:40.
Коментар
-
От: HONDA CR 125
В никакъв случей не го карай с минерално масло, още повече лукоил, че и по 25 мл на литър. Кросов 125 кубика мотор се кара само с хубави масла. Пълна синтетика или в краен случей някоя добра полусинтетика. В книжката пише да се сипва по 33 мл на литър, аз моя го карам с 30 и е добре, но зависи и от настройката на карбуратора с какво количество ще караш. Моя съвет е да си взимаш само пълна синтетика, Но да си сигурен, че е истинско, защото има и много ментета на по-известните марки
Коментар
-
Re: HONDA CR 125
Пробвал съм най различни масла Мotul 800 2t offroad моторекс марката също ..дори наскоро пробвах с 1 литър бензин с 30 милилитра husqvarna зеленото щот нямах под ръка качествено масло... И вчера при изкарването на моторa видях че ми е свършил Мотyла и нямаше какво да сложа друго i си купих това lukoil moto 2t от най близката бензиностанция НО не знам дали да го ползвам занапред... Б
ез това мисля да го зазимявам затова исках мнения относно това масло дали да го ползвам или направо ще си стане беля по двигателЯ....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар