Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслото в двигателя!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслото в двигателя!!!

Здравейте колеги имам много голям въпрос немога да си провера колко масло имам в двигате (не се смейте).Просто нямам пробка а имам прозорче което един ден като слагах масло гледах да покрий прозорчето и след като покарах съвсем малко и маслото изчезна.Прозорчето беше празно и ся незнам как да си го измервам колко да сложа и дали иска доливане.Моля да ми обясните ако някой знае нещо по въпроса.Благодаря предварително!!!!!!

От: Маслото в двигатела!!!

E колега, кажи поне за какво чудо на техниката става въпрос .

Иначе щом имаш прозорче и е прозрачно, наливай докато се покаже маслото до средата му.

Хубаво е да провериш, защото явно някъде тече или го гори от някой семеринг.
    При всички положения без масло не е редно да го караш!!!

Коментар

На твое място бих го източил всичкото в някакъв оразмерен съд, подменям, доливам или го наливам пак според случая
      Няма начин да нямаш пробка за източване

Коментар

Ми значи мотора е Ямаха ДТ 125 и аз си мисля че като изтине тогава се гледа прозорчето и се нялива.Но сигорно ще го източа и ще го налея пак.А като пише че е 750 мл значи до половината е 750 мл или цялото?

Коментар

Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнение
          Ми значи мотора е Ямаха ДТ 125 и аз си мисля че като изтине тогава се гледа прозорчето и се нялива.Но сигорно ще го източа и ще го налея пак.А като пише че е 750 мл значи до половината е 750 мл или цялото?
          Просто източи всичко и налей 750мл.!
          Yamaha WR 200

Коментар

Колега а знаеш ли какво масло да сипваш там? Внимавай за да неоплескаш работата.

Коментар

Ми попринцип знам какво масло да сложа ДВИГАТЕЛНО Но може да ме посъветвате какво да купа защото аз мисля да купя Prista 10D 40 нещо такова беше не съм напълно сигорен.

Коментар

Първоначално публикуван от Iordan96 Преглед на мнение
                Ми попринцип знам какво масло да сложа ДВИГАТЕЛНО Но може да ме посъветвате какво да купа защото аз мисля да купя Prista 10D 40 нещо такова беше не съм напълно сигорен.
                Купи си някакво специализирано за мотоциклети. Става въпрос за един литър все пак (и ще ти остане за доливане). Разни Присти и с индекс D (а това маи и беше най ниския клас) ме навеждат на мисълта за не толкова добро мазане, повишен разход, проблеми със съединителя и тн...
                Вземи си Мотул на пример - 5100 15w50 полусинтетика е 23 - 25 лева литъра, а една бутилка те устройва перфектно. Може и накакво друго но мотоциклетно!!!
                Иначе нивото на маслото се мери след като двигателя е поработил малко. Няма смисъл да споменавам, че по време на измерването мотора трябва да е в що-годе водоравно положение. Ако веднага след работа маслото ти е около средата на прозорчето, то при студен двигател ще ти е към максимума но не се притесняваи - по добре с повече масло от колкото без масло : ) Аз моето го държа на максимум при загрят двигател, а на студено ми е над максимума - до сега мотора не се е оплакал : )
                Последно редактирано от mendi; 28-11-11, 15:52.

Коментар

От: Маслото в двигателя!!!

Хора! Внимавайте и със съветите. Моторетката е ДВУТАКТОВА. Това че масло се сипва в т.нар. картер не означава че не иде реч за трансмисия. По спомен в този конкретно се слага трансмисионно масло. Проверяват се тези неща в едни книги наречени каталози и в други дето им викат Мануал.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

В мануала пише: SAE 10W30 type SE motor oil.
                    За лятото може и по-гъсто.
                    Yamaha WR 200

Коментар

Ми ще погледна точно какво масло да купя и ще го сменя!!

Коментар

След като попитах чичко Гугъл за маслото ето какво излезе:
                        http://www.scribd.com/doc/32118378/2...Service-Manual
                        Сервизно ръководство за Ямаха ДТ125 2005, според него маслото трябва да е 10W30 двигателно масло, без химически добавки и да не е пълна синтетика, защото скапва дисковете на съединителя. "Прозорчето" се проверява след като запалиш мотора и изчакаш да позагреее няколко минути, гасиш и след една-две минути проверяваш нивото на равно и НЕ на пачи-крак! Накланяш мотора в едната или другата посока докато ти се покаже масло, ако не си сигурен че не отчиташ-прозорчето ти е черно например нивото ти е повече, ако наклониш мотора наляво ще се покаже, ако на прозорчето не се вижда масло, накланяш надясно. Повече масло не е проблем, е не в количества да ти прелее от картерния отдушник, по-малко обаче е!
                        На старото ДТ обаче съм сигурен, че маслото в скоростите му е 80W90-трансмисионно масло за двутактови.

П.С. Обикновенно на капачката за наливане на маслото също пише типа масло!
                        Последно редактирано от Gichev; 28-11-11, 16:54. Причина: добавка

Коментар

А да попитам като налееш до прозорчето да се покрие като покараш малк след това го няма?Защо?

Коментар

Защото излиза през аспуха или по земята.

Коментар

Оставяй ги тия прозорци, като източи маслото колко беше?
                              След един-два резервоара го измери пак.Ако е по малко количество следва ремонт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X