Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем.Помагайте!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем.Помагайте!!!

Днес както си карах през една река (Стряма) мотора ми започна да удря ток.Излязох от реката и продължихме маршрута си и от ръкохватката на съединителя пак ме удари ток,от резервоара където е обелена боята пак ме удари и то силно,от кранчетата за бензина най-здраво удряше,направо ми изтрапваше целия крак.На какво се дължи това нещо?Някой ако знае да помага.

Gilera RC125 2T
    Последно редактирано от mureto; 27-05-07, 15:50.
    YAMAHA WR450F

Re: Странен проблем.Помагайте!!!

Провери качеството на изолацията на високоволтовата бобина. Керамиката, където се нахлузва кабела към свещта(1 или повече) често се пуква и при намокряне както е в твоя случай се получава "утечка" към шасито, която не е много приятна при докосване до проводим участък. Възможно е и самият кабел, дори и лулата да не са с добро изолационно съпротивление. Може да има и пукната керамика на свещта. Със сигурност проблемът е от бобината до свещта. Най-лесно се проверява на тъмно. Палиш мотора, подаваш газ и с пулвелизатор(може с машинка от препарат за прозорци) пръскаш фино вода върху посочените части. Искрите са сигурен признак за дефект. Дано да съм бил полезен, успех.
    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
    Времето е ценно, само ако не бързаш.
    0889623098

Коментар

Като изсъхна мотора провери ли дали прави пак така? Ако си го измокрил яко може да е направило връзка от някой открит кабел до шасито.
      [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
        Като изсъхна мотора провери ли дали прави пак така? Ако си го измокрил яко може да е направило връзка от някой открит кабел до шасито.
        Няма разлика и при сух мотор.Ще проверя бубината в какво състояние е
        YAMAHA WR450F

Коментар

До: Странен проблем.Помагайте!!!

Да споделя проблема какъв беше.То доста време мина де ама ако на някой му се случи да го има в предвид.Та значи резервоара се търкал търкал в кабела на бубината точно там където влиза клемата и протъркал пластмасата и почнал да окъсява.Така беше нагоряло мястото,че още малко е трябвало да се пробие резервоара и да възпламени бензина.Проблема го отстраних скоро,че нямаше време.Да не ви се случва,че много ток бие и то мноо силен
          YAMAHA WR450F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X