Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Здр. колеги. реших да сменя счупената запчатка за 4-та скорост (тази за която се хваща малкия венец на веригата) на ЧЗ 350, но се оказа че новата зъбчатка е със 1.8 мм по-голяма в диаметър (измерил съм го от основата на зъбите един срещу друг). Намерих дрега запчатка пак уж от чз 350 и тя се оказа по-голяма (стара зъбчатка 40.8мм., нова 42.6мм.).От тази разлика вторичния вал не може да влезе във бронзовата втулка на десния картер.Да допълня че двигателя е бил 6-волтов,като в последствие на старият собственик, някакъв майстор му сменя десния картер за да монтират генератор на 12 волта.
    Въпроса ми е защо се получава тази разлика, да не би да има разлика във скоростите на 6 волта и 12 волта.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG019.jpg
Прегледи:2
Размер:49.7 КБ
ID:5944846Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG021.jpg
Размер:50.7 КБ
ID:5944847Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG023.jpg
Размер:44.9 КБ
ID:5944848

От: Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Колеги днес разбрах защо не се получава номера със зъбчатката .При по старите JAWA/CZ 350 с двигател №634 и по точно 6 волтовите Вторичния вал е със 13 зъба и по-тънка зъбчатка за 4-та скорост.При по новите 6 волтови и 12 волтови двигатели, са със 12 зъба на зъбчатката на вторичния вал и по-дебела зъбчатка за 4-та скорост.Всички други зъбчатки и били еднакви.Това е за информация на колеги,който като мен си блъскат главите с ремонти на стари мотоциклети.Чакам си вала да ми пристигне, и се надявам вече всичко да е ОК, че навъдих един куп зъпчатки за 4-та скорост на чз 350 .

Коментар

От: Зъбчатка четвърта скорост за ЧЗ 350-разлика

Ако може модератора да изтрие тази тема че съм ги пуснал две SORRY

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X