Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бутала?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бутала?

Колеги, споделете кои според вас са най-добрите и качествени бутала.
    Мисля да си сменям буталото на мотора, (КТМ 125sx 1999г.) и съм се спрял на VERTEX.
    Последно редактирано от Chinela; 25-10-11, 17:59.

От: Бутала?

Сменил съм 2 досега на моя КХ125 и именно със Вертекс защото бяха най-евтини, но нещо немога да кажа , че съм 100% доволен. Едното свърши с пукната пола, а другото се износи за 60-70 моточаса, като мотора е каран ендуро а не състезателно каране. Днес ще му пускам нова Намура.На един прятел на РМ250 сложихме намура и вече 120 моточаса но износването му е в нормата. Другото което ми направи впечатление е, че когато ги хвана в ръка Намурата се усещаше по масивна, малко по тежка е ще дам отзиви и за нея след някой друг месец.

Коментар

И аз така си мисля, че има нещо в тези бутала VERTEX защото са по ефтини, от едимото ми предлагат комплект за 250лв, а VERTEX-a за 190

Коментар

Нищо им няма на VERTEX буталата , мноо са си добри даже ! И на много добри цени. Сега е на 164 м.ч. (КТМ 250 2т) , и има още ресурс , НО - филтъра се пере на всяко 2-ро излизане(лятото даже и по-често),кара се със масло от най-висок клас , карбуратора е регулиран точно както трябва да е (даже малко богата смес) бензин - само 96+ .... досещате се какво искам да кажа нали?!
        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
          Нищо им няма на VERTEX буталата , мноо са си добри даже ! И на много добри цени. Сега е на 164 м.ч. (КТМ 250 2т) , и има още ресурс , НО - филтъра се пере на всяко 2-ро излизане(лятото даже и по-често),кара се със масло от най-висок клас , карбуратора е регулиран точно както трябва да е (даже малко богата смес) бензин - само 96+ .... досещате се какво искам да кажа нали?!
          Не казвам , че им има нешо просто , че не съм доволен. Примерно Вертекс за кх 125 е 115лв а Намурата ми излезна 97лв. Филтъра почти няма човек тук , който да не знае как се поддържа. Карбуратора си е нещо сложно а бензина е леш навсякаде. Аз лично повече вертекс няма да сложа на мотора, но това не значи , че буталата са лоши. Просто според мен ако парите не са проблем буталата са wiseco i wossner

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
            Не казвам , че им има нешо просто , че не съм доволен. Примерно Вертекс за кх 125 е 115лв а Намурата ми излезна 97лв. Филтъра почти няма човек тук , който да не знае как се поддържа. Карбуратора си е нещо сложно а бензина е леш навсякаде. Аз лично повече вертекс няма да сложа на мотора, но това не значи , че буталата са лоши. Просто според мен ако парите не са проблем буталата са wiseco i wossner
            Къде има VERTEX за КХ125- 115 лв. Това е просто несериозно. Справка за цените на VERTEX могат се намерят на www.vertexpistons.com
            [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

За моя КТМ VERTEX-a ми го предлагат за 190лв.

Коментар

Вертекс са хубави бутала. Даже оригинално КТМ мисля, че слагат на моторите си вертекс. Аз съм карал също с такова и останах с добро впечатление. Най-доброто обаче в момента според мен е Wiseco и Wössner . Те са ковани бутала и издържат доста повече . Навсякъде обаче препоръчват като се слага такова бутало да се загрява мотора много добре преди каране, защото се чупели много по-лесно от нормалните при студен двигател, което според мен не е проблем. Така и така загрявам мотора хубаво преди да почна да му давам газ. В момента съм с бутало на BUD Racing - Френска фирма, която се занимава общо взето с перформанс части за мотокрос и ендуро мотоциклети. Като изработка буталото ми хареса много, а и мотора като, че повече върви с него, но нямам голями наблюдения, защото съм го карал едва 6 моточаса. А и бих добавил, че не само прането на филтъра удължава живота на буталото, а и маслото. Сипвайте си хубаво(Истинско масло), перете си често филтъра и почиствайте от време на време карбуратора и каквато и марка от горепосочените да сложите все ще изкара доста време

Коментар

Първоначално публикуван от ДОБРИН Преглед на мнение
                  Къде има VERTEX за КХ125- 115 лв. Това е просто несериозно. Справка за цените на VERTEX могат се намерят на www.vertexpistons.com
                  Айде стига сега с несериозни приказки къде има. Ами има време е продавачите от България да си сверят часовницете и да смъкнат цените а не да си правят ненормални надцени. Аз лично части пазаря само от ибей и цените им са поне с 40% по изгодни от тези, които се предлагат от магазините в БГ и колегите по форума. http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-KX1...item35b3eaf59b Ето и линк да не говорим празни приказки ( да в момента цената му според курса на долара е 121лв). Буталото пристига директно от магазин в щатите а продавача е много коректен досега 3 бутала съм купил от него и всички ги маркира като подарък и не плащам мито .

Коментар

а продавача е много коректен досега 3 бутала съм купил от него и всички ги маркира като подарък и не плащам мито .

Въпрос на гледна точка!!! Това си е за темата с бисери направо!
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Айде стига сега с несериозни приказки къде има. Ами има време е продавачите от България да си сверят часовницете и да смъкнат цените а не да си правят ненормални надцени. Аз лично части пазаря само от ибей и цените им са поне с 40% по изгодни от тези, които се предлагат от магазините в БГ и колегите по форума. http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-KX1...item35b3eaf59b Ето и линк да не говорим празни приказки ( да в момента цената му според курса на долара е 121лв). Буталото пристига директно от магазин в щатите а продавача е много коректен досега 3 бутала съм купил от него и всички ги маркира като подарък и не плащам мито .
                      Там е разликата колега. Че от Ебай не плащаш никакви данъци и такси, а аз като търговец плащам и ДДС отгоре на сумата. С Ебай не мога да се боря, но не мога да се съглася, че като цяло цените в България на мото продуктите са по-високи от Европа или САЩ. Да не говорим, че това буталото ще го чакаш 3-4 седмици, докато при нас го има налично. Също така буталото, което си дал е стандартен размер и за да го сложиш никасила на цилиндъра трябва да не ти е износен въобще, което малко се съмнявам. Така, че на теб ти е нужен ремонтен комплект. А сега влез в Ебай и ми намери ремонтен комплект на тази цена. Просто няма. Затова цената на това бутало е толкова ниска, защото то почти няма търсене и цената е намалена за изчистване. Поне аз така ги виждам нещата.

Коментар

Една сериозна приказка, с уговорката без да си мислиш че се заяждам.
                        Същото бутало на същата цена- можеш да го получиш и ти, с разликата че ще трябва да го получиш в USA и на пакета ще ти пише GIFT да звучи по готино.
                        П.С Опаковката на снимката не се разпростанява от почти 5 г.
                        Последно редактирано от ДОБРИН; 02-11-11, 08:36. Причина: буква
                        [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Това е малко като спора за Левски и ЦСКА.
                          Всички бутала от добрите марки са си добри.Имат малки различия но надали ще ходиш на световно.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X